De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Migratie: gedaan met ‘feitenvrije’ politiek en meningen

Migratie: gedaan met ‘feitenvrije’ politiek en meningen

zaterdag 7 januari 2017 13:57
Spread the love

Het mooiste nieuwjaarsgeschenk is er een dat je zelf maakt en wegschenkt. Zo kreeg ik altijd van m’n petekind een zelf ineen geknutseld kunstwerk, ze staan nog altijd op de kast. Zo biedt ik nu, samen met m’n beste wensen voor 2017, een uitzonderlijk Nieuwjaarscadeau aan, nl. een excel-bestand dat alle belangrijke gegevens over migratie in het verleden en voor 2015 samenbrengt met de concrete gegevens voor elk van de 589 gemeenten, alle arrondissementen, provincies, gewesten en België, en dit, hou je vast, voor elke in België aanwezige nationaliteit. En als toetje een update van moslims in België.
  
– De Nieuwkomers in 2015
– De Belgwordingen in 2015
– De ‘vreemdelingen’ op 01/01/2016
– Inwoners met Migratieachtergrond op 01/01/2016
– Aantal moslims op 01/01/2016
– Aantal moslims bij de Nieuwkomers in 2015

Tabel: Migratie 1945-2016 – Migratieachtergrond, Nieuwkomers, Moslims

Ook wordt, na keuze van de betreffende locatie (gemeente, arrondissement, provincie, gewest, België) bij Vreemdelingen, Migratieachtergrond en Nieuwkomers automatisch een fiche aangemaakt met alle landen. Door een eenvoudige copy/paste van de ‘waarden’ op een ander blad kan deze fiche ook gesorteerd en bewaard worden volgens elk onderdeel. Alle tabellen kunnen ook uitgeprint worden langs een inzwarting en printen van de ‘selectie’. Basiskennis van excel is voldoende om te duiken in deze rijkdom aan gegevens.

Hiermee wordt een zoveelste steentje bijgedragen als tegengewicht voor de asiel- en migratie-obsessie, of is het -hysterie, die sommige beleidsvoerders kenmerkt. Met de opinie van Sander Loones en Sarah Smeyers, zie m’n facebookcommentaar is het absolute dieptepunt bereikt, of komt er nog van dat soort onzin in 2017?

Lees het volledige bericht BuG 347 on-line 

Jan Hertogen, socioloog

take down
the paywall
steun ons nu!