De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

MIDZOMER IN DE ABDIJ – 18 juni – St Baafsabdij Gent – 20.00

MIDZOMER IN DE ABDIJ – 18 juni – St Baafsabdij Gent – 20.00

dinsdag 26 april 2016 11:03
Spread the love

Bij het keren van het licht organiseren de Buren van de Abdij en De Centrale traditioneel een concert in de Sint-Baafsabdij.  Dit jaar focussen we op muziek uit Syrië, naar aanleiding van de bijna 5 jaar durende burgeroorlog in het zwaar geteisterde land en waardoor duizenden en duizenden mensen op de vlucht zijn geslaan voor het uitzinnige oorlogsgeweld.  Laat ons hopen dat de mooie muziek van het GHENT FOLK VIOLIN PROJECT en het WAJD ENSEMBLE een beetje troost en hoop mogen bieden. 

GHENT FOLK VIOLIN PROJECT (GFVP) brengt eigentijdse folk en wereldmuziek van de Vlaamse klei tot Aleppo en Homs, gekruid met een vleugje klassiek en jazz.

Het WAJD ENSEMBLE bestaat uit Khaled Al Hafed (zang en percussie), Tarek Alsayed Yahya (Oed), Youssef Nassif (Qanoen) en Tammam Ramadan (Ney).  Al deze schitterende  muzikanten zijn afkomstig uit Aleppo in Syrië, maar leven al een paar jaar in België, Frankrijk en Duitsland.

Vrije bijdrage

Info http://decentrale.be/nl/agenda/concert/midzomer-in-de-abdij 

take down
the paywall
steun ons nu!