De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Microfoon als wapen

Microfoon als wapen

zondag 12 september 2010 10:55
Spread the love

Artikels, analyses, allemaal goed en wel, tijd voor een streepje muziek.

Vandaag brengen we een fantastische hip hopster Shadia Mansour. Zij is een Britse van Palestijnse afkomst en maakt geëngageerde hip hop van de bovenste plank.

Mansour maakte vorige week nog eens kennis met het racisme en het gewelddadig karakter van de zionistische staat. Met haar crew was ze vorige week op Ben Gurion Airport in Israël toen ze omsingeld werd door veiligheidsagenten. Acht agenten hadden de wapens op haar gericht, haar tas werd geschopt. Blijkbaar werd haar microfoon als wapen beschouwd, letterlijk, er zou zogezegd een bom in verstopt kunnen zijn. Toen ze de agenten verzekerde dat die micro gebruikt werd om muziek op te nemen werd haar toegeschreeuwd dat ze dan maar iets moest zingen. ‘Voor wie werk je?!’ ‘Waar zing je over?!’ Een aantal vrouwelijke agenten legden haar op de grond en hielden daar in bedwang. Nadat de microfoon grondig was bestudeerd werd ze terug vrijgelaten en mocht ze, alsof er niets gebeurd was, haar reis hervatten.

Nuja, de zionisten hebben natuurlijk gelijk, haar microfoon is een wapen, niet van vernietiging maar wel van verzet.

Luister zeker ook naar deze ode aan Mahmoud Darwish:

Voor de geïnteresseerden nog een lezenswaardig interview

take down
the paywall
steun ons nu!