De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Metro gooit middenveld op een hoopje

Metro gooit middenveld op een hoopje

donderdag 1 april 2010 14:04
Spread the love

Klein artikeltje in metro van donderdag 1 april over het spaak lopen van het sociaal overleg in de non-profit. In dat artikel somt Mark Selleslach twee knelpunten op waarom de onderhandelingen niet willen vlotten. Mark Selleslach is nationaal secretaris van de LBC-NVK non-profit. 

Nu verwacht je van journalisten dat de samenstelling van het middenveld op zijn minst parate kennis is, of, indien zelfs dat niet het geval is, bij twijfel even gegoogeld wordt. Niets van dat alles bij de journalist van metro want volgens hem is de LBC-NVK de “liberale” vakbond. Iets wat de vrienden van de liberale vakbond ACLVB natuurlijk graag horen.

Tot nader order is de LBC-NVK nog steeds de bediendenvakbond van het ACV. En dat is, mocht u nu zelf even willen googlen, niet alleen “een oplossing voor al uw warm water verzuchtingen” maar vooral ook het algemeen christelijk vakverbond.

Alle begrip voor de snelheid waarmee journalisten vandaag de plaats tussen de advertenties vol moeten copy/pasten, maar dat soort van fouten kunnen echt niet door de beugel. Misschien is de slogan van deze nieuwssite “traag maar diep” dan niet eens zo gek gevonden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!