De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Met Pensioen, Niet Te Doen herleeft in EAT

Met Pensioen, Niet Te Doen herleeft in EAT

maandag 1 november 2010 16:00
Spread the love

Vrijdagavond kwam in het Echt Antwaarps Teater het stuk Met Pensioen Niet Te Doen terug tot leven. Het stuk werd door Ruud De Ridder geschreven in 1993. Een formidabele Patrick Onzia kon de zaal snel op zijn hand krijgen en was de oorzaak van veel lachsalvo’s. Het verhaal : Met pensioen gaan, genieten van een welverdiende rust! Iedereen hoopt dat die periode voor hem of voor haar lang mag duren en een grote tevredenheid schenkt. Maar wat met het beroemde “zwarte gat”?? Wat als men zich gaat vervelen en geen blijf weet met die plots bekomen vrijheid. Of wat als men zich plots in het huishouden gaat moeien met dingen waar men vroeger oog noch oor voor had.

Wat als de twee echtlieden plots beseffen dat ze veel meer tijd met mekaar zullen moeten doorbrengen. Is dat de hemel of de hel? Of is het echt zo dat een gepensioneerde tijd tekort komt?

Een blijspel van Ruud De Ridder met Ruud De Ridder, Nicole Laurent, Frans Van de Velde en Patrick Onzia.

www.echtantwaarpsteater.be

take down
the paywall
steun ons nu!