De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Met Hilde en Servais de NV-A achterna

zondag 23 augustus 2020 09:41
Spread the love

Tijdens een congres in Lommel stuurde de CD&V basis aan op herfederalisering van bevoegdheden.

Servais Verherstraeten en Hilde Crevits luisteren blijkbaar niet naar de basis. Voor politici die mandataris zijn van de christelijke arbeidersbeweging kan dat tellen.

Bewegers die niet luisteren naar de basis, je moet maar durven.

In Doorbraak een rechts nationalistisch internetblad zegt Servais dat het tot stand komen van politieke families geen goede zaak is, hij refereert hier duidelijk naar de hechter wordende band tussen de Sp.a en PS en deze tussen de VLD en MR. Zelf heeft hij er geen behoefte aan om over de taalgrens heen samen te werken met de CDH. Hij vindt een samenwerking met de NVA belangrijker dan deze met zijn geestesgenoten in Franstalig België.

In Het Laatste Nieuws kan Crevits het niet laten om haar confederale agenda boven te halen. Na zes maanden van federale regeringsvorming zou een federale regering automatisch moeten samengesteld zijn uit de meerderheden van de zittende regionale regeringen, Vlamingen en Franstaligen. Dus laat men best de federale regeringsvorming aanmodderen om na zes maanden zijn zin te krijgen.

Wetenschappers hebben bij de analyse van de verkiezingsuitslag gesteld dat de bekommernissen in het noorden en het zuiden van het land niet wezenlijk verschillen. Het verschil in de stembusgang heeft enkel te maken met het verschil in aanbod van politieke partijen.

De christelijke arbeidersbeweging die strijdt voor solidariteit krijgt mandatarissen die de interpersoonlijke solidariteit liefst opgesplitst zien per taalrol. De twee politieke tenoren lopen hier de NV-A achterna, was het niet die partij die een paar jaar geleden de beweging ten gronde wilde richten?

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

vh1

Creative Commons

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!