De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Met 150 manschappen en  inzet van een politiehelikopter zijn maandagvoormiddag  9 krakers verdreven uit enkele panden …
Antwerpen, Uitzetting, Krakers, Politiemacht -

Met 150 manschappen en inzet van een politiehelikopter zijn maandagvoormiddag 9 krakers verdreven uit enkele panden …

dinsdag 11 januari 2011 00:48
Spread the love

Met 150 manschappen en inzet van een politiehelikopter zijn maandagvoormiddag 9 krakers verdreven uit enkele panden in de Korte Vlierstraat in Antwerpen. Negen krakers werden administratief aangehouden.…

Als ik als inwoner in het kraakpand aanwezig geweest was had ik in overleg met de andere bewoners het heel anders aangepakt . Je ziet, spijtig genoeg, hoe groot de soldidariteit is onder de mensen. Als puntje bij paaltje komt is het ieder voor zich … Waar waren de geburen ??? waar waren de talrijke organisaties die zich zogezegd inzetten voor daklozen, krakers, asielzoekers enz???

Mensen worden in de kou gezet , zonder énig alternatief … De politie heeft meer angst van de krakers …dan de krakers van de politie … Maar de krakers stonden uiteraard machteloos tegenover de overmacht. Iedereen ontloopt hier zijn/haar verantwoordelijkheid … Het wordt hoog tijd dat bepaalde groepen actief de krakers gaan verdedigen zoals NO BORDER en andere groepen die opkomen voor de rechten van krakers enz…

Desnoods met geweld .Want de politie gebruikt ook massaal geweld tegen onschuldigen. Men heeft geen respect voor krakers enz… zij verdedigen enkel het kapitaal, de macht . Laat de mensen nu eens echt wakker worden.

En dan de Antwerpenaren zondag maar een  nieuwjaarsdrink uitbrengen …, lekker warme rode wijn, bier, frieten enz …..  Wat valt er echt te vieren ?

Luc Schrijvers

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!