De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Merkel: ‘Misschien moet Duitsland dan maar de euro verlaten’
EU, Angela Merkel, Eurocrisis -

Merkel: ‘Misschien moet Duitsland dan maar de euro verlaten’

maandag 6 december 2010 10:23
Spread the love

 

De Duitse kanselier Angela Merkel heeft ermee gedreigd dat Duitsland de euro zou verlaten indien er geen nieuw pact zou komen over de manier waarop de eurozone omgaat met landen in financiële moeilijkheden. Dat meldt de Britse krant The Guardian.  Merkel zou die opmerkingen hebben gemaakt tijdens een vergadering in oktober in Brussel, nadat ze in aanvaring kwam met de Griekse premier George Papandreou.

Duitsland had een aantal veranderingen geëist in de manier waarop landen binnen de eurozone financiële hulp kunnen krijgen, maar Papandreou bestempelde die veranderingen als ‘ondemocratisch’.

Volgens The Guardian zou Merkel dan hebben gezegd: Indien dit het soort club is die de euro aan het worden is, dan moet Duitsland er misschien maar uitstappen.

Hoewel deze onthulling niet verwonderlijk is in termen van wat Merkel of andere Duitse verantwoordelijken in privé denken, is het toch opmerkelijk dat de Duitse kanselier die gedachte zo vrank zou hebben verwoord binnen de context van een vergadering met andere verantwoordeliijken van de eurozone.

Een Duitse official heeft ontkend dat het dreigement ‘aannemelijk’ is, maar over het vermeende commentaar van Merkel wou hij niets kwijt.

(Foto: CC license – Armin Kübelbeck)

Bron : Express.be / The Guardian

take down
the paywall
steun ons nu!