De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Mensenrechten dode letter bij Obama
Afghanistan, Turkije, Libië, Mensenrechten, Israël, Iran, Hezbollah, Syrië, Palestijnen, Oppositie, Somalië, Jordanie, CIA-gevangenissen, Bahrein, Saudi-Arabië, Aleppo, Wapensmokkel, Lattakia, Bagram, As van het Kwade, Barack Hussein Obama, Gewapende oppositiegroepen, Guantanamo Bay, Bashar al-Assad. -

Mensenrechten dode letter bij Obama

vrijdag 9 september 2011 21:25
Spread the love

De democratie van Het Witte Huis is ver te zoeken als men eenzijdig sancties treft tegen één land (Syrië) op basis van valse ooggetuigen en opposanten van president Bashar al-Assad. Het gaat immers om mensen met een eigen agenda en betaald door datzelfde Witte Huis.

Landen als de V.S., verantwoordelijk voor 2.100 burgerdoden in Pakistan – in 2009 alleen – door aanvallen met onbemande vliegtuigen (The News, 11 december 2010), of Israël dat meer dan 2.500 burgers doodde bij oorlogen tegen Libanon en de Gazastrook, hebben een eenzijdige visie op democratie en gerechtigheid. De Verenigde Staten en bondgenoot Israël vertegenwoordigen de dictatuur van de wapenindustrie, het dictaat van legers om volkeren jarenlang te bezetten in het Midden-Oosten en de macht om complotten te organiseren tegen Arabische leiders die zich verzetten tegen hun imperialistisch beleid in de regio.

Obama’s As van het Kwade

President Barack Hussein Obama werpt zich op als “juryvoorzitter van een globale mensenrechtenraad” en “vredesapostel”. Maar hij kijkt nooit naar het gedrag van Israël, Saudi-Arabië, Bahrein of Turkije. Dat zijn namelijk bondgenoten in de strijd tegen Obama’s As van het Kwade (Libië, Hezbollah, Syrië en Iran).

De eerste daad van Obama als president was om de foltergevangenis van Bagram in Afghanistan te verdubbelen in omvang (kostprijs: 60 miljoen dollar). Guantanamo Bay (779 WikiLeaks documenten) is intussen ook nog niet gesloten en geheime CIA-gevangenissen in JordaniëSomalië en andere landen krijgen met speciale vluchten wekelijks nieuwe terreurverdachten over de vloer om grondig te martelen.

Bewapenen van de Syrische oppositie

Om nog maar te zwijgen over het bewapenen van oppositiepartijen wereldwijd, zoals de Amerikaanse steun voor een campagne tegen de populaire leider van het Syrische volk, Bashar al-Assad.

Mensenrechten zijn een dode letter bij iemand die bloedige repressie-regimes bewapend zoals Israël tegen de Palestijnen en Saudi-Arabië met hun soldaten hij de opstand in Bahrein.

Vuile rol van Saudi’s en Turkije

Terwijl Syrië wordt getroffen door criminele bendes die worden gesteund door datzelfde Saudi-Arabië en NAVO-lidstaat Turkije die beiden mensenrechten niet te hoog in het vaandel dragen. En de Syrische oppositie kreeg zes miljoen dollar subsidie voor haar propagadakandaal Barada TV en leugens op YouTube filmpjes.

De westerse media verzwijgt niet alleen deze zaken, maar ook getuigenissen van gewone Asyriërs over de situatie in hun land. Een objectieve journalistiek zou zowel voor- als tegenstanders van de Syrische president aan het woord moeten laten, maar daar hebben onze media een lak aan.

Dus doen we het maar zelf… enkele reacties van Syrische jongeren…

Shadi, 26, Lattakia:

Het enige wat ons hier dwars zit zijn de terroristische groeperingen die ons land willen vernielen en deze groeperingen worden gesteund door Israël, Turkije en Amerika. De meeste wapens komen uit Turkije. Als je vraagt hoe het in Allepp gaat; wel president Assad en Nhana allen zijn met onze president en als je hen vraagt, al die video’s zijn vals en zonder reden. Het leger zal ons beschermen tegen deze Almjkoat extreme nachten van steun ook uit de Golfstaten, Saudi-Arabië, Qatar en ik-ben-Aljazeera-en-een-agent-van-de-Mossad, de Israëlische berichten met vals nieuws. Als een persoon sterft in Syrië zegt dit kanaal dat de veiligheidsdiensten hem hebben vermoord, terwijl deze in vrede wou leven.

Ook Europese landen delen de samenzwering tegen mijn land. Waarom economische sancties instellen tegen mijn land en waarom beroep doen op de internationale wetten? Dit terwijl Israël elke dag martelaren maakt in Palestina, Irak en Libië. Maar je kan geen enkele Europese leider vinden die een opmerking geeft tegen Israël. Ik hoop dat je mijn opinie begrijpt en dat we geen (buitenlandse) tussenkomst willen in Syrië. Succes nog gewenst.

Magio, 33, Aleppo:

Dank je voor je interesse. Het leven is hier fantastisch en gaat zijn gewone gang en (we hebben) geen schrik voor sjiieten. Maar het leven heeft zijn economische gradaties en in het bijzonder tijdens deze periode, speciaal de voorwaarden van de sancties die tegen ons werden ingesteld… Ik werk persoonlijk in de toerisme industrie, maar jammer genoeg is er geen toerisme op dit ogenblik als gevolg van de slechte woorden tegen ons en anderzijds is het duidelijk Tgthna berichtgeving door de media is foutief en een snelle verandering zou goed zijn om het slechte beeld (te laten verdwijnen).

We willen vrede en stabiliteit en de vrede die we voordien kenden, maar jammergenoeg zijn er bepaalde mensen die besloten om buiten dit huis te gaan wonen en met ons te gaan spelen en leute te beleven aan de deelname van buitenlandse elementen die worden voorzien van wapens, telefoons en ontstekingsmechanismen…

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!