De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Mensen passen zich ook gewoon goed aan, onder de radar

Mensen passen zich ook gewoon goed aan, onder de radar

dinsdag 7 juni 2016 09:55
Spread the love

Gisteravond naar de tweewekelijkse christelijke meditatie geweest in de DonBosco parochiekapel op een boogscheut van huis. Bij de thee na de alweer ongelofelijk fantastisch diepe ervaringen die een voorbeschikte mens mag ervaren in bijna totale stilte samen, komt het gesprek op de actualiteit rond vreemdelingen.

 

In het Aalsterse zijn  er, zoals in Leuven zeer veel mensen van exotische oorsprong. Van zijn schoonfamilie daar in die stad vernam de hoogleraar emeritus psychologie Fons Marcoen, zo vertelt hij ons, dat er in de overbekende groteske, hilarische, burleske, gewaagde, satirische  carnavalstoet nu sinds een paar jaar ook een groep mee opstapt met wagens en kostuums… helemaal samengesteld uit inwijkelingen. Immigranten, mensen met een huidskleur. Mensen m/v van kinderen tot groten, die thuis andere zaken eten, die anders bidden, soms zelfs anders naar het toilet gaan. Maar intussen dus perfect Aalsters spreken en graag mee mogen lol trappen met carneval. Een mooier voorbeeld van hoe in de gewone Levenspraktijk (and this is a most different thing from the media broddel!) de Ingroei gewoon goed plaatsgrijpt, en inculturatie gewoon gebeurt, kan ook ik mij niet voor de geest halen.

 

We moeten niet bl*nder dan de paus willen zijn. Op het wereld wijde web kan je zonder acrobatentoeren te moeten uithalen veel getuigenissen vinden van stil-enthousiaste mensen. Met eigen foto’s. Van hun duootjes en triootjes. Rondom wat de mensen in de taal van het Net gewoon BBC noemen. Big Black Cock.

De moraal: als mensen een passie hebben, dan vinden zij elkaar zonder veel problemen. De liefde (= per definitie ‘de cultuur van de begeerte naar de andere’), die verenigt en brengt samen. De grote liefde, die klimt over alle muren. Dat is altijd zo geweest. Maar dat is dus geen Nieuws dat zaad in het bakje van de mediatycoons brengt. En daarom horen noch praten een deel van de mensheid daar over, en leven nog niet naar die gewoon menselijke liefde en nieuwsgierigheid. Blijven misschien ook zelf liever lekker kankeren. Dat kan. Er is plaats. Ieder zijn levensstijl. Zoals de Duitsers al  zeggen van in den beginne:

 

Gottes Tierreich ist gross

 

 

Stefaan Hublou Solfrian Simanga Vojvoditz Aerts

 

take down
the paywall
steun ons nu!