De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Mens en Paard. Samen hebben wij misschien toch meer toekomst.

maandag 10 augustus 2020 15:34
Spread the love

In Whitehall, de hoofdstraat van het Verenigd Koninkrijk, tot voor kort bekend als Groot-Brittanië, wat politiek betreft en waardigheid, een gebied dat is bezaaid met grote, knappe standbeelden, die er soms ook creatief bij staan of met een knipoog, een straat die dus een klein beetje te vergelijken is met de Wetstraat, heb ik net twee vrouwelijke verkeersinspecteurs ontmoet te paard. ‘On Horseback’. Dat bewoog me. Sinds de kindertijd heb ik verlangd naar samen zijn en werken, reizen met paarden.

 

Ik zou het heel fijn vinden als in onze straten weer meer paarden mochten verschijnen. Hoeveel sommige bestuurders en eigenaren ook van hun auto houden, het blijft toch een ‘stomme’ machine. Een paard is meer bezield, communiceert met zijn bereider in Interessante lichaamstaal, je ontwikkelt er een soms diepe en schone verbinding mee. Het leefritme dat van een paard uitgaat is ook veel gezonder voor geest en hart van de mens. Ook al breek je rijdend zelden snelheidsrecords. Ik heb weet van jongeren en volwassenen die meer mens worden en gezond met hippotherapie. Van autotherapie heb ik nog nooit gehoord.

 

Ik blijf hopen op een West Europa met meer hippofilie.

 

(Bericht geschreven en via sociale media gedeeld op 5 augustus, op verkenning in Londen. Toen ik op weg was naar huis in Leuven kreeg ik in de Eurostar sneltrein telefoon van een vriend. Hij wist mij te melden dat ik net op tijd was afgereisd naar deze fantastische bestemming: vanaf de dag na mijn terugkeer in ons land, worden strenge maatregelen van kracht, die mij dit soort reis en ervaring hadden onmogelijk gemaakt! Ik geloof na vele van dit soort ervaringen in de voorzienigheid. )

 

 

 

 

 

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!