De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Melchior Wathelet ADVOCAAT-GENERAAL VAN HET EUROPESE HOF – spion en tegenstander van Rusland

Melchior Wathelet ADVOCAAT-GENERAAL VAN HET EUROPESE HOF – spion en tegenstander van Rusland

donderdag 7 juli 2016 12:03
Spread the love
Niets staat de benoeming van Melchior Wathelet senior tot advocaat-generaal bij het Europees Hof van Justitie nog in de weg, schrijft de krant l’Echo. Van 1995 tot 2003 was hij rechter in het Europees Hof van Justitie. Tijdens de periode 2004 tot 2012 was hij advocaat en juridisch raadgever. In april 2012 werd hij door de regering-Di Rupo voorgedragen en vervolgens benoemd tot advocaat-generaal bij het Europees Hof van Justitie voor de periode oktober 2012 tot oktober 2018. In 2015 werd hij er eerste advocaat-generaal

Melchior Wathelet ,  advocaat-generaal van het Europees Hof in Luxemburg, heeft op  op 31 mei j.l., bevolen dat de rechter, die een zaak onderzocht, een claim van de Russische oliemaatschappij Rosneft, op wettigheid voor de sancties van de Europese Unie, af te wijzen en de sancties te laten doorgaan. Wathelet heeft een geschiedenis van geheime operaties tegen Moskou. Die geschiedenis zou er toe moeten leiden dat Wathelet zou moeten worden  uitgesloten van deelname aan de zaak Rosneft, zeiden advocaten bij de rechtbank . “Hij moet dit vrijwillig hebben gedaan”, voegde een  advocaat toe. “In plaats daarvan, hebben Wathelet, samen met de Belgische president van het Hof, Koen Lenaerts,  de zaak  geheim gehouden, waardoor een ernstig conflict van belang zou  ontstaan voor de uitkomst van de zaak .”

Wathelet is  de minister van Justitie in zijn geboorteland België, Wathelet staat dus onder toezicht van de Belgische Staatsveiligheid, maar heeft  officieel deelgenomen, gedurende een aantal jaren, in NAVO spionage, militaire operaties en propaganda  tegen Rusland en de voormalige Sovjet-Unie. Details van de betrokkenheid van Wathelet in de NAVO-operatie Gladio waren niet bekend bij Rosneft toen Wathelet de zaak  toegewezen kreeg . Rosnefts Anglo-Amerikaanse advocatenkantoor deed geen onderzoek naar Wathelet’s achtergrond. Ook was het bij Rosneft niet bekend dat bij het advocatenkantoor, Hage Joseph Aaronson, één van hun eigen advocaten een lange staat van dienst had, als officier in het  Amerikaanse Defence Intelligence Agency (DIA).

Advocaten die zich bezighouden met Europese Hof zaken in Luxemburg zeggen dat ze verbaasd waren over het belangenconflict. “Deze zaak is enorm belangrijk”, zei een bron die zich bezighoud met  sancties en procedures. “Als Rosneft had gewonnen , zou de wettigheid van de sancties  instorten”. Een Londense advocaat voegt  eraan toe dat hij verbaasd is,  dat het Rosneft management en haar advocaten in Luxemburg niet de deelname van Wathelet in deze  zaak aanvechten. Maar aangezien we net aangetoond hebben dat het management van Rosneft (Advocaten van de VS) geïnfiltreerd is door de geheime diensten van de VS is dit niet verwonderlijk!

Wathelet  ontkent  de informatie over zijn verleden en bij NAVO-operaties. Hij zal niet verklaren waarom hij en de voorzitter van de rechtbank,  Koen Lenaerts, samen de  beoordeling van Rosnefts juridische documenten hebben tegengehouden. Deze informatie moest zoveel mogelijk geheim gehouden worden!

NAVO’s ‘Operatie Gladio B’ – Oekraïne style –

Wathelet, 67, afgestudeerd in Rechten,aan de Harvard University in de VS, bracht het grootste deel van zijn carrière als politicus door, in een centrum-rechtse politieke partij in België. Tussen 1988 en 1995 was hij vice-premier en minister van Justitie. In 1995 was hij minister van Defensie . Hij  begeleidde  Albert Raes, lange tijd hoofd van de Staatsveiligheid Dienst van België (WSSE). Bij het ministerie van Defensie, hield hij toezicht op de militaire samenwerking van België met het NAVO-hoofdkwartier in Brussel.

Wathelet werd gedwongen in 1995, zijn ontslag te nemen. Zijn exit gevolgd door beschuldigingen van inmenging in het Ministerie van Justitie, in de vervolging en vervroegde vrijlating uit de gevangenis van  leden van een pedofiele netwerk. Wathelet werd ook beschuldigd van betrokkenheid bij het netwerk zelf, maar de aantijgingen en beschuldigingen  kwamen niet voor de rechter en Wathelet werd niet beschuldigd van wangedrag. 

Door het  pedofiel (DUTROUX) schandaal leidde het er toe dat Wathelet geen promotie kreeg en ook niet de job kreeg bij de bank van Luxemburg, zijn betrokkenheid bij Operatie Gladio kwam ook onder officieel toezicht van de Belgische Senaat in 1991. Het Belgische onderzoek werd veroorzaakt door onthullingen in Frankrijk en Italië, wat aangeeft dat de Amerikaanse en Britse geheime diensten wervingscampagnes aan het opzetten waren voor een NAVO-operatie, voor het werven, bewapenen en training van operationele groepen mannen in de NAVO-lidstaten. Hun missie was, om mee te beginnen, volgens de België senaat , het  voorbereiden van verzet tegen bezetting door vijandelijke troepen. Hoewel België twee keer bezet was door Duitse troepen, en vervolgens door de Britse en Amerikaanse legers, is de enigste (nu) als pseudo gemaakte vijand in de ‘Gladio style ‘ operatie Rusland.

Dan komen we nu, concluderend, op de MH17 ramp, neergehaald, volgens westerse bronnen door Rusland. Volgens andere bronnen, neergehaald via een “Gladio”style”operatie, vooropgezet en uitgedacht door de NAVO, VS en andere westerse diensten. Waar de zaak zo handig in elkaar gedraaid is dat Rusland de schuldige is. Immers Rusland is de nieuwe vijand en niets en dan ook  niets wordt achterwege gelaten om zo nodig een nieuwe oorlog uit lokken, provocatie op provocatie tegen Rusland. MH17, NAVO operatie ANAKONDA, sancties, die we nu weten via allerlei illegale wegen geïmplementeerd zijn en in werking gezet door Wathelet en zijn “Gladio”style”operatie in Luxemburg. Dus ga niet zeggen we wisten het niet. We weten het, deze bende criminelen willen oorlog, kost wat het kost. Burgers zijn in dit geval niet belangrijk, zij zijn het “voetvolk” van deze criminele NATO en EU elite gangsters.

Bron: Operatie ANAKONDA – Global Research

John Helmer net

Vertaald ten dele uit John Helmer en Global Research

Wikipedia

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!