De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Foto: Bert Blondeel
Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Meer dan 440.000 euro voor mensen op de vlucht: recordeditie voor Refugee Walk

Maar liefst 1877 mensen leggen vandaag een tocht van veertig kilometer af voor de Refugee Walk. Samen haalden ze al meer dan 440.000 euro op: een recordeditie voor deze sponsortocht van Vluchtelingenwerk Vlaanderen. Hiermee tonen deelnemers hun solidariteit met vluchtelingen en asielzoekers én maken ze een wezenlijk verschil om hen te helpen.

dinsdag 29 september 2020 12:41
Spread the love

 

Ondanks corona schreven mensen zich massaal in om deel te nemen aan de Refugee Walk. Dat deden velen onder meer omdat er een veilig alternatief werd aangeboden: teams werden opgeroepen om een eigen route te kiezen, in plaats van een gezamenlijk vertrekpunt.

Met de refugee walk eisen deelnemers meer steun voor vluchtelingen

De massale opkomst voor de Refugee Walk bewijst dat de steun voor vluchtelingen groot is in verschillende lagen van de bevolking. Ook Josje Huisman wandelt vandaag mee. “Ik ben enorm geschrokken van de situatie waarin nieuwkomers terechtkomen bij hun aankomst in België. Het maakte des te meer gemotiveerd om mee te doen met de Refugee Walk en op te roepen om meer solidariteit te tonen met vluchtelingen”, vertelt ze.

De opbrengst van de Refugee Walk gaat naar Vluchtelingenwerk Vlaanderen, waarmee meer acties voor een humaan vluchtelingenbeleid worden mogelijk gemaakt.

Foto: Bert Blondeel

Foto: Bert Blondeel

Foto: Bert Blondeel

Foto: Bert Blondeel

Foto: Bert Blondeel

Foto: Bert Blondeel

Foto: Bert Blondeel

Foto: Bert Blondeel

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!