De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Media maken zich schuldig aan medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Libië

zondag 28 augustus 2011 17:47
Spread the love

In deze agressieoorlog tegen Libië lijkt er slechts één persagentschap te bestaan, dat van de NAVO en de rebellen, wiens berichtgeving klakkeloos wordt overgenomen door de media. De andere partij, de Libische regering, wordt volledig verzwegen of gediaboliseerd.

De berichtgeving van de westerse media, door partij te kiezen voor de NAVO agressie en de rebellen, door de oorlogsmisdaden van de NAVO te verbergen en de terreurbombardementen op burgerdoelwitten te verheerlijken als overwinningen, lijkt op deze van de media onder Nazi Duitsland die de overwinningen van hun soldaten verheerlijkten.

De agressie van de NAVO tegen Libië is gebaseerd op een grote leugen en is een gewelddadige staatsgreep om de uitbuiting van de Libische olie in hun bezit te krijgen. Door partij te kiezen ontkennen ze de mensenrechten van de andere partij en verheerlijken de oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid van de NAVO tegenover de burgers van de steden waaronder Sirte en Tripoli.
Het lijkt me een grove schending van de deontologische code van de journalisten. Ik zie hier geen vrije pers, geen objectiviteit maar een pers die de belangen van de NAVO en de rebellen steunt.

De media verspreiden zelfs de leugens en manipulatieve oorlogspropaganda van de NAVO, alsof ze samenwerken met het team van de psychologische oorlogsvoering van de NAVO. Daardoor maken de media zich schuldig aan de oorlogsmisdaden en misdaden tegen de mensheid die de NAVO begaat.
Volgens de berichtgeving van Telesur Venezuela en de Engelstalige Russische TV was het eerste uitbundige overwinningsfeest op het Groene Plein, bij de “bevrijding” van Tripoli, totaal vals. Het werd gefilmd met auteurs in een filmdecor in Qatar. In dit decor echter was men de palmbomen en de metalen stellingen voor een nakend feest vergeten te plaatsen.
Zie hier een interessante video van de Engelstalige Russische TV:

http://www.livestation.com/channels/18?youtube_video=http%2F%2Fwww.youtube.com%2Fv%2FE8osb-7p0c0%26feature%3Dyoutube_gdata_player

http://tarpley.net

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!