De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Masterstudente LUCA School of Arts filmt nachtelijk Brussel in guerrillastijl

Masterstudente LUCA School of Arts filmt nachtelijk Brussel in guerrillastijl

donderdag 18 september 2014 11:38
Spread the love

Beursschouwburg toont Masterfilms LUCA School of Arts

Jaar na jaar is Brussel een stad die filmstudenten inspireert. Dit jaar zijn er twee filmstudenten bij de afstuderende masterstudenten Film van LUCA School of Arts, campus Sint-Lukas Brussel, bij wie de hoofdstad prominent aanwezig is in hun masterfilm. 
 
Die films en de andere afstudeerfilms zijn op 18 september te zien in de Beursschouwburg. De pers kan vooraf of nadien bij ons terecht voor een viewing of interviews met studenten.


Masterstudente LUCA School of Arts filmt nachtelijk Brussel in guerrillastijl

Brussel is een van de belangrijkste filmsteden ter wereld. De aanwezigheid van verschillende filmopleidingen is daar natuurlijk niet vreemd aan. Aan die filmscholen studeert ieder jaar een nieuwe lading filmstudenten af voor wie Brussel niet alleen een studentenstad is, maar ook een inspiratiebron en soms zelfs het onderwerp voor een steengoede film.
 
Tussen de afstuderende masterstudenten van LUCA School of Arts valt het werk van Juliette Penant op. Zij bracht zonder opnamevergunning het nachtelijke Brussel in ware guerrilla-stijl in beeld. Tien avonden en nachten lang filmde ze op locatie in verschillende wijken van de hoofdstad. Het resultaat heet ‘Tohu-Bohu’ en is een onvoorspelbare (fiets)tocht door een bezwerende droomstad waarin de Belgacomtoren en het stormbassin een prominente rol krijgen toebedeeld.
 
Ricardo Husson werd dan weer gefascineerd door het leven van de asielzoekers in het Klein Kasteeltje. Hij koos voor een zeer ongewone invalshoek en maakte met ‘Keep on dreaming’ een diep menselijk portret van twee bewoners van het Klein Kasteeltje. Hiervoor vroeg hij twee minderjarige asielzoekers om zelf hun dagelijks leven te filmen. De Syrische jongen en de jonge Congolese vrouw geven zo een gevoelige en opvallend lichte en vitale kijk op een moeilijk onderwerp.  
 
Het zijn maar enkele van de zeventien films die op 18 september te zien zijn in de Beursschouwburg. Daar worden van 16.00 tot 24.00 doorlopend films van de LUCA-masters vertoond.

Ons programma staat ook online. Je vindt het hier:

 


Screening voor het grote publiek

Kan LUCA haar record van vorig jaar evenaren en opnieuw drie van de zes VAF Wildcards binnenrijven? Op 18 september kan het grote publiek dit zelf inschatten tijdens de publieke filmscreening in de Beursschouwburg. De vertoning start om  16.00 en eindigt rond middernacht.

take down
the paywall
steun ons nu!