De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Massamoorden in Jemen met de steun van de VSA

maandag 11 juni 2012 18:52
Spread the love

In Jemen is sinds januari 2011, in de nasleep van de Arabische lente, een volksopstand aan de gang tegenover de dictatuur van Saleh. Deze volksopstand wordt met massamoorden en bloedbaden onderdrukt zoals in Syrië maar nu met de actieve medewerking van de Verenigde Staten van Amerika met luchtbombardementen.Hier steunen de VSA de dictator Saleh en dus noemen ze het volk dat in opstand komt “terroristen”.In Jemen vragen de VSA dat de opstandelingen stoppen met hun gewapende strijd om de dictatoriale regering in stand te kunnen houden. In Syrië bewapenen ze zelf de opstandelingen en vragen dat deze hun gewapende strijd opvoeren om de regering van Bashar al Assad omver te werpen.De wereldoverheerser heeft weinig respect voor de mensenrechten maar het gaat er alleen om zijn geopolitieke belangen van controle, onderdrukking en uitbuiting te verwezenlijken.

VSA hebben de vrijheid aspiraties van het volk verraden

In Jemen wil de VSA geen verandering van regering zien maar onder druk van de opstand werden de bondgenoten de VSA en Saoedi-Arabië gedwongen om een oplossing te zoeken. Hier hebben ze op 25 februari 2012 zonder democratische verkiezingen de dictator door een andere marionet-president vervangen, zijn vicepresident Mansour Hadi. De VSA hebben het volk van Jemen verraden. Daardoor wordt nog steeds betoogd zoals onlangs op vrijdag 8 juni 2012 in de hoofdstad Sana’a en in Taiz in het zuiden en in Sa’ada in het noorden. Het volk vraagt de vervolging van de dictator Saleh en de andere belangrijke politieke medewerkers van zijn regime en dat de familie van Saleh wordt ontslagen van beleidposten zoals de chef van het leger. Ze vragen vrije en democratische verkiezingen.Intussen woedt er in Jemen een burgeroorlog in het noorden door de Sjiieten en in het zuiden door de Soenieten. Hier gebeuren de bloedbaden en massamoorden door het regime met de medewerking van de VSA. Hier zwijgen de media die ten dienste staan van de belangen van de wereldoverheerser.

Opstand in het noorden

Er is een Sjiïtische opstand in het noordwesten rond de Sa’dah provincie sinds 2004, ook Houthi opstand genoemd naar de naam van hun leider. Saleh is ook een Sjiiet maar de Houthi’s aanvaarden niet dat het Saleh regime een collaborerend regime is, dat ten dienste staat van de belangen van de VSA en Israel. Ook omdat Saleh de Jizan provincie die door Jemen en de Sjiieten wordt opgeëist, aan Saoedi-Arabië gelaten heeft.  In 2009 heeft deze opstand zich buiten de grenzen uitgebreid door gevechten met Saoedi-Arabië waar ze zwaar gebombardeerd werden door de Saoedi-Arabische luchtmacht.Op 14 december 2009 hebben de VSA zich  hier ook mee bemoeid door 28 lucht raids uit te voeren waarbij 120 slachtoffers vielen en ook op 18 december 2009 hebben ze nieuwe bombardementen uitgevoerd waarbij 63 onschuldige burgers gedood werden, waaronder 28 kinderen. De westerse media was weer afwezig omdat ze druk bezig waren met het berichten over slachtoffers gepleegd door de vijanden van de VSA. De westerse media die ten dienste staan van de geopolitieke belangen van de wereldoverheerser berichten niet over de massamoorden gepleegd door de VSA of hun bondgenoten.Nu voeren de VSA een agressie luchtoorlog met bombardementen en drone aanvallen uit tegen de Jemenitische bevolking om het collaborerende dictatoriale regime in stand te houden.Zoals in Afghanistan hebben de VSA al lang de harten en de geesten van het volk verloren.

kolonialisme=nazisme=imperialisme

De VSA noemen vrijheidstrijders, degenen die vechten tegen een regime dat ze graag willen omverwerpen zoals in Libië, Syrië, Iran, Afghanistan (onder USSR bezetting).De VSA noemen “terroristen” degenen die vechten tegen een regime dat ze steunen, zoals Afghanistan (onder VSA bezetting), Jemen, Israel, Bahrein, Saoedi-Arabië.De VSA gebruiken het valse voorwendsel van oorlog tegen terrorisme om hun geopolitieke belangen van controle, onderdrukking en uitbuiting te verwezenlijken.

Mensen die vechten voor vrijheid of voor hun geloof of tegen de agressie van wrede buitenlandse legers bestempelen als “terroristen” vind ik laf, racistisch en misdadig.De kolonialisten zeiden dat de zwarten en de indianen geen ziel hadden en dus bewezen ze hen zelfs een dienst door hen als slaven te houden of hen uit te roeien.De nazi’s bestempelden de Joden als “volksfremd” en dus konden ze de Holocaust plegen.Uiteindelijk is de redenering van de wereldoverheerser de VSA en van koloniaal Europa dezelfde. Ze ontmenselijken een groep mensen door hen “terroristen” te noemen om hen gewetenloos te kunnen uitroeien als “insecten”.

  Geschiedenis van Jemen voor de eenmaking

Jemen bestaat in haar huidige actuele grenzen sinds 1990 door het samensmelten van  2 staten, de zuidelijke Soenitische volksrepubliek van Jemen en de noordelijke Sjiïtische Arabische republiek van Jemen.De noordelijke republiek bestond al eeuwen maar in 1962 is er een  opstand uitgebroken om het feodale regime omver te werpen en een Arabische republiek te stichten.De Arabische republiek werd gesteund door de Egyptische president Nasser en de feodale regering werd gesteund door Saoedi-Arabië, de VSA en het Verenigd Koninkrijk. Het was een groot bloedbad met veel slachtoffers. Uiteindelijk heeft de Arabische republiek gewonnen maar stond het zeer zwak door de oorlog.

Zuid Jemen werd door de toenmalige wereldoverheerser het Verenigd Koninkrijk gekoloniseerd.De koloniale macht het VK stuurde alle personen van de kolonie India, zoals de communisten, de nationalisten, die ze “gevaarlijk” achtten naar zuid Jemen. Deze mensen stonden op een hogere trede dan de inheemse bevolking.In 1967 is zuid Jemen onafhankelijk geworden onder een socialistische regering, mede door de “inwijkelingen” met progressieve ideeën uit India. Toen werd zuid Jemen één van de meest progressieve landen van de regio met gelijkheid tussen mannen en vrouwen en een agrarische hervorming. Maar gezien de tegenstrijdigheid binnen de regeringen hebben er 3 bloedige revoluties plaatsgevonden.De twee zwakke staten kwamen samen en vormden één enkele staat in 1990. De president van noord Jemen (sinds 1978) Abdulah Saleh werd de eerste president van het nieuwe Jemen tot  25 februari 2012 toen hij door de VSA en Saoedi-Arabië vervangen werd door zijn vicepresident Mansour Hadi.

 

Michel Collon, “La Stratégie du Chaos”

http://en.wikipedia.org/wiki/Shia_insurgency_in_Yemen

http://www.irinnews.org/Report/79410/YEMEN-The-conflict-in-Saada-Governorate-analysis

http://www.presstv.ir/detail/2012/06/03/244376/saada-suffer-war-aftermath/

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!