De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

MASHROU’LEILA – zondag 30 maart 2014| 20:00

vrijdag 14 maart 2014 11:53
Spread the love

Grondleggers van de Libanese Indie Rock

CONCERT | Turbinezaal

Mashrou’Leila is het speerpunt van de Libanese underground muziekscène, die sinds enkele jaren op de voorgrond is getreden.  Mashrou’Leila herdefinieert Oosterse Indie rock door het te voeden met Jazz, blues, funk en tarab. Ook focust de groep sterk op de dagelijkse problemen in Beiroet.

De groep is verantwoordelijk voor een ware klankrevolutie in het Arabische culturele landschap. Ze zetten de clubs van Beiroet in vuur en vlam door in hun plaatselijk dialect te zingen, begeleid door een dynamische viool en het ritme van klagende vervormde gitaarklanken. In het Midden Oosten is Mashrou’ Leila reeds een overweldigend succes en hun passie en verve staan symbool voor een muzikale Arabische lente voor de Libanese jeugd.

De band bracht tot nu toe 3 albums uit: Mashrou’ Leila (2008), El Hal Romancy (2011), and Raasük (2013).  Mashrou’Leila trad o.a. op in Apolo (Barcelona), The Garage (London), New Morning, La Cigale en La Maroquinerie (Paris), Metropolis en Le national (Montreal), The Roman Theatre (Amman), Liban Jazz festival (Beiroet),  Babylon (Istanbul), Royal Muhammad Ali Club (Cairo), Paradiso (Amsterdam), Big Day Out Rock Festival (Doha), DU World Music Festival (Dubai), BabelMed (Marseille) … en vandaag dus in De Centrale (Gent) in het kader van Eye On Palestine 2014.

Tickets : € 10 | € 13 | € 16
VVK bij Uitbureau Gent: www.uitbureau.be

 

Deze activiteit wordt georganiseerd in het kader van EYE ON PALESTINE (24.03 – 06.04.2014)

EYE ON PALESTINE is een festival dat kwaliteitsvolle en prikkelende Palestina-gerelateerde film en kunst promoot.  Een brede waaier aan films en documentaires biedt een kijk op het leven van de Palelestijnen en schetst de context waarbinnen hun leven zich afspeelt. Uniek beeldmateriaal dat u zeker moet gezien hebben! Waar mogelijk geeft de filmmaker zelf duiding bij de vertoning. Alle info op www.eyeonpalestine.be

EYE ON PALESTINE is een gemeenschappelijk project van Pianofabriek, KVS, vzw Vrede, Victoria Deluxe, Masereelfonds, Oxfam, Menarg en De Centrale en wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van talloze vrijwilligers en de steun van Stad Gent, Provincie Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Gemeenschaps Commissie, Mo* en Palestina Solidariteit.

De Centrale | intercultureel centrum
Kraankindersstraat 2, 9000 Gent
tel ++ 32 (0)9 265 98 28
e-mail decentrale@gent.be
website www.decentrale.be

take down
the paywall
steun ons nu!