De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Masereelfonds organiseert veiling van unieke kunstdrukken, opbrengst gaat integraal naar de Armste Week

Het Masereelfonds organiseert een veiling van unieke, high-quality  kunstdrukken van werken gemaakt door tal van bekende artiesten zoals Lectrr, Herr Seele, Marec, Kim Duchateau, GAL. De opbrengst van de veiling gaat integraal naar de Armste Week.

vrijdag 17 december 2021 12:00
Spread the love

 

De Kus Klein. Bron: Masereelfonds

De werken werden oorspronkelijk gemaakt in kader van het boek ‘L’Idée, Verbeeld de Toekomst’, naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van het Masereelfonds. Niet alleen de titel van het boek is een knipoog naar Frans Masereel (1889-1972), de naamgever van het cultuurfonds, maar ook het merendeel van de kunstwerken zijn een ode aan de vermaarde graficus en houtsnijder die zich opstelde als pacifist en sociaal bewogen activist.

Zo maakten GAL en COST beide een prachtig portret van de geëngageerde  kunstenaar. Kim Duchateau liet zich inspireren door ‘De Kus’ van Frans Masereel en creëerde een actuele versie van het werk. Karl Meersman koos dan weer voor Ken Loach, een hedendaagse Masereel. Herr Seele, Marec en Lectrr maakten in de gekende ‘Masereelstijl’ een zeer mooie zwart-wit hommage, al dan niet aangevuld met kleur. Anderen lieten zich inspireren op de toekomst.

Zoals Marc Reynebeau schreef over het boek ‘L’Idée, Verbeeld de Toekomst’: “Wat  Masereel inspireerde, snijdt inderdaad hout.”

De opbrengst van de actie gaat naar ‘De Armste Week’, een initiatief van de Gentse  cultuursector, Burgerplicht, de Meubelfabriek en Cirq VZW ten voordele van ‘het Gents  Solidariteitsfonds’ dat preventief aan armoedebestrijding doet.

 

Bieden op de kunstwerken kan nog t.e.m. zondag 19/12 tot 22u: dat doe je hier.

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!