De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Mary Tyler Moore overleden

Mary Tyler Moore overleden

woensdag 25 januari 2017 22:04
Spread the love

Ze was een van de meest bekende, vrouwelijke showpresentatrices van de Amerikaanse TV en werd ook beroemd in Nederland en België. Maar het ging eigenlijk nooit om haar, altijd om het nieuws en over de verhalen die ze wilde vertellen.

Mary Tyler Moore (29 december 1936 – 25 januari 2017) was een Amerikaanse actrice die bekend stond om haar rollen in de Mary Tyler Moore Show (1970–1977), waar ze de 30 plus vrijgezelle vrouw Mary Richards, speelde en natuurlijk de Dick Van Dyke Show (1961–1966), als Laura Petrie, een voormalige danseres, nu huisvrouw, vrouw en moeder. Haar werk voor het grote scherm omvat Thoroughly Modern Millie uit 1967, en Ordinary People, uit 1980 waarin ze een heel ander rol speelde dan in de televisieseries. Daarvoor werd ze wel genomineerd voor een Academy Award als beste actrice.

In 1955, 18 jaar oud, trouwde ze met Richard Carleton Meeker, die ze beschreef als ‘de buurjongen’ en binnen zes weken was ze zwanger van haar enige zoon Richard jr. (geboren op 3 juli 1956). Meeker Moore gingen in 1961 scheiden en ze trouwde in 1962 met Grant Tinker, een bestuurslid van CBS en later voorzitter van de CBS en ze richten samen de productiemaatschappij MTM Enterprises op.

Moore trouwde met Dr. Robert Levine op 23 november 1983.Hij had haar moeder behandelt in New York toen ze terugkwamen uit Rome na een audiencie bij Paus Johannes Paulus ll.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!