De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Malek Ahmad Sulaiman (14) gedood omwille van poster president Assad
President, Syrië, Damascus, Bashar al-Assad, Malek Ahmad Sulaiman, Jongen -

Malek Ahmad Sulaiman (14) gedood omwille van poster president Assad

dinsdag 7 juni 2011 06:57
Spread the love

Dat onze westerse media erg eenzijdig is, bewijst het bericht van al-Khabar press dat in een verre hoek werd opzij gelegd. Toen Hamzeh Alkhateeb in Syrië door een criminele bende met drie kogels werd doodgeschoten en het lichaam was opgezwollen, kon de oppositie niet snel genoeg spreken van “martelingen door Syrische veiligheidsagenten”.

Later bleek dit propaganda te zijn, want het lichaam was helemaal niet mishandeld door Syrische ordediensten.

Maar toen een jongen van veertien werd opgehangen omdat hij een poster van de president in de lucht had gestoken, toen zweeg niet alleen de hypocriete Syrische oppositie, maar ook onze westerse pers.

Alle geweld en alle doden die in Syrië vallen zijn verwerpelijk en niet alleen diegenen die passen in het plaatje van onze media om Syrië in een slecht daglicht te zetten.

Als 120 veiligheidsagenten worden gedood door een criminele bende in Syrië zoals gisteren (6 juni 2011) in Jisr al-Shughour is dat even verwerpelijk als het doden van burgers en militairen door criminele bendes of de dood van demonstranten door toedoen van de Syrische veiligheidsdiensten.

Martelaar kind: Malek Ahmad Sulaiman.
Leeftijd: 14.
Plaats: Qatna, Damascus.
Wijze van moord: aan de galg, aan de poort van de stad Qatna in Damascus.
Rede van moord: hij is gezien in een demonstratie (pro-Assad) terwijl hij een poster droeg van Assad op 27-5-2011.

De vraag: zou dat kind een shabih (zo worden de herrieschoppers genoemd) zijn? Een geheim agent? Van de vierde groep (basisschool) van het Syrische leger? Wie noemen de demonstranten criminelen? Waarom heeft Al-Jazeera hier niks over gezegd? Is hij geen martelaar omdat hij pro-Assad is?

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

take down
the paywall
steun ons nu!