De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Staatssecretaris Mahdi vol lof voor De Nomade in Leuven!

Staatssecretaris Mahdi vol lof voor De Nomade in Leuven!

donderdag 4 november 2021 20:46
Spread the love

Sammy Mahdi, als staatssecretaris bevoegd voor migratie, heeft zich woensdag tijdens een bezoek aan De Nomade in het voormalige gemeentehuis van Kessel-Lo zeer positief uitgelaten over dit initiatief dat de stad Leuven een jaar geleden opstartte voor nieuwkomers tussen 18 en 35 jaar.

De Nomade wil volgens coördinator Jeroen Van Gilse een warm huis zijn waar nieuwkomers terechtkunnen voor allerlei vragen. Tal van diensten zoals OCMW, Agentschap Integratie & Inburgering, JAC, VDAB, Roots, Minor Ndako, AIF… houden hier permanentie. Jongeren kunnen hier zonder afspraak binnenwandelen met eender welke hulpverleningsvraag.

Sinds begin dit jaar staat de teller wat het aantal unieke vragen op circa 2.000. Daarnaast organiseert De Nomade tal van ontspannende activiteiten zoals zwemmen, vrijwilligerswerk, bioscoop… Men wil ook starten met een cricketploeg. Om latere integratieproblemen te vermijden is het volgens Mahdi zeer belangrijk dat we nieuwkomers op de juiste manier begeleiden en integreren in de samenleving.

Hen zoals in De Nomade gebeurt laten kennis maken van diverse overheidsinstanties en verenigingen en antwoorden te bieden op hun vragen met betrekking tot uiteenlopende onderwerpen van woonbeleid tot traumaverwerking is een goede aanpak.

Luc Vanheerentals

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!