De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Mag de PVDA-Antwerpen zich nu al beklagen?

Mag de PVDA-Antwerpen zich nu al beklagen?

vrijdag 13 januari 2017 15:35
Spread the love

De PVDA Antwerpen mag zich nu al beklagen dat ze Raoul Hedebouw en het succes van de PTB niet gevolgd zijn en resoluut voor een PVDA Open voor Links geopteerd hebben waarbij Beweging.net een onderkomen had kunnen vinden samen met ander progressieve bewegingen en individuele ondersteuners.

Dat is wel het geval geweest met PTB-GO!, waarvan Raoul Hedebouw het verkiezingsexponent van is. Misschien dat het nieuw coalitieperspectief in Antwerpen het tij voor de PVDA(leden) nog kan keren. Of zal men er op rekenen of er zich in vergenoegen dat de PVDA bv. de vier zetels kan leveren die SP.a en Groen tekortkomen om hun coalitie te vormen.

Na Rood-Rood-Groen in Berlijn, Rood-Rood-Groen in Antwerpen?

Niet SP.a of Groen hebben de PVDA belogen, het was/is eerder een strategische flater om te rekenen op een (voorafgaande) coalitie met de groenen en de sociaal democratie. Het is alsof de PTB-(GO!) vooraf een coalitie zou aangaan met PS en Ecolo, wat onbegrijpelijk en alleszins belachelijk zou zijn, maar in Vlaanderen blijkbaar aanvaardbaar.

Vindt de ‘rigiditeit’ die de PVDA in Vlaanderen in beslotenheid gehouden heeft en zich weerspiegelde in minimale kiesresultaten nu haar continuïteit in een ‘rigiede’ openheid.

Jan Hertogen

take down
the paywall
steun ons nu!