Maandag 13 december : manifestatie en actietheater
Regularisatie, Manifestatie, Collectief Werkers Zonder Papieren, Actietheater -

Maandag 13 december : manifestatie en actietheater

zaterdag 11 december 2010 10:38
Spread the love

Op maandag 13 december voeren mensen met een regularisatieprocedure actie voor snellere beslissingen en voor het recht op werk tijdens de regularisatieprocedure.

Men komt bijeen vanaf 10u30 op de hoek van de Nieuwstraat en de Finisterestraat (schuin tegenover de Inno).  

De organisatoren vragen of u  deze oproep wilt verspreiden aan mensen zonder papieren die jullie kennen of tijdens de permanenties ontmoet? 

Het is een initiatief van het Collectief Werkers Zonder Papieren dat door de meeting actief wordt ondersteund. Het zal hoofdzakelijk een theatrale actie zijn waarbij we met acteurs een headhunting bureau voor kandidaat-geregulariseerden zullen spelen.

Enkele tienduizenden mensen wachten een jaar na de regularisatie nog altijd op een antwoord op hun aanvraag. Wij vragen dat zij sneller een antwoord krijgen en dat ze mogen werken na zes maand procedure zoals mensen die een asielaanvraag indienen.  

Door deze werkervaring zullen ze sneller een job vinden als zij geregulariseerd zijn. Vandaag overleeft het overgrote deel van deze mensen door jobs tegen een vaak schandalig loon. Het gaat niet op mensen zolang te laten wachten en ondertussen niet de mogelijkheid te geven om zelf hun brood te verdienen. Een aantal jobs, onder andere de knelpuntvacatures, raken ondanks de crisis niet ingevuld, terwijl de mensen met een regularisatie-aanvraag een deel van deze niet ingevulde jobs kunnen uitoefenen en bijdragen aan de sociale zekerheid.  

 

Bron : 
Organisatie: 
Collectief Werkers zonder Papieren 
GSM: 0498/11.35.34 
www.linkbrussel.be/ctsp  

Ruben Vandevyvere

Opbouwwerk Mensen Zonder Wettig Verblijf

Marcqstraat 17

1000 Brussel

Tel. 02/502.11.40 (Link=Brussel vzw)

ruben.vandevyvere@samenlevingsopbouw.be

www.linkbrussel.be/meeting

www.samenlevingsopbouwbrussel.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!