De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Luchtvaartpersoneel krijgt minder vakantiegeld: acties op 29 juni
ACV Puls

Luchtvaartpersoneel krijgt minder vakantiegeld: acties op 29 juni

2020 was een moeilijk jaar voor het luchtvaartpersoneel. Duizenden werknemers werden door de coronacrisis op economische of tijdelijke werkloosheid gezet. Nu krijgt het personeel een extra klap te verwerken. Het personeel dreigt immers geen vakantiegeld te krijgen.

dinsdag 29 juni 2021 09:02
Spread the love

 

ACV Puls houdt daarom op 29 juni om 10u een sensibiliseringsactie aan de drop off-zone van de luchthaven van Zaventem. Passagiers zullen daarbij via brochures geïnformeerd worden over de problematiek zonder enige verdere hinder te ondervinden.

Het probleem

Voor de berekening van de jaarlijkse vakantie in 2022 worden het aantal dagen tijdelijke werkloosheid in 2021 niet meegeteld. Dat wil zeggen dat werknemers in 2022 heel wat minder vakantiedagen zullen kunnen opnemen, of het vakantiegeld zien slinken of verdwijnen. Ook al was die tijdelijke werkloosheid natuurlijk helemaal geen vrijwillige keuze.

De oplossing

Er is momenteel nog geen duidelijkheid over de opbouw van het aantal vakantiedagen in 2022. Het ACV dringt daarom aan op een gelijkstelling van de periode van tijdelijke en economische werkloosheid (al dan niet door corona). Zo verliezen de mensen die werkloos werden, geen vakantiegeld of eindejaarspremie. De luchtvaartbedrijven ontvingen al staatssteun; het kan niet dat het hardwerkende personeel uit de boot valt.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!