De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Foto: grootoudersvoorhetklimaat.be
Grootouders voor het Klimaat Limburg

Low Impact Man in Limburg: Grootouders voor het Klimaat ont-moeten met humor en visie

Grootouders voor het Klimaat Limburg organiseert in de maand mei een reeks ontmoetingen doorheen Limburg rond Amor Mundi en de klimaatcrisis. Ontdek in onderstaand artikel waarom ze deze momenten organiseren en wanneer en waar je kan aansluiten.

dinsdag 10 mei 2022 14:16
Spread the love

 

Low Impact Man, kreeg via tv-programma’s en reportages veel weerklank en aandacht bij zijn acties en levensstijl om zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken en te houden. Steven Vromman raakt en boeit mensen met zijn humor en visie.

Waarom organiseert ‘Grootouders voor het Klimaat’ deze ont-moetingen in Limburg?

We kozen voor een tour met verschillende kleine momenten, verspreid over de provincie om ons onderwerp voor iedereen toegankelijk te maken. Daarom is het ook gratis, of kan een vrije bijdrage. Zo kunnen geïnteresseerden uit dezelfde regio met elkaar en Grootouders voor het Klimaat kennismaken en netwerken. Zeker na corona kijken veel mensen uit naar dit warme en échte ont-moeten.

Comedy over klimaat, kan dat wel?

Ook ernstige thema’s kunnen met humor gebracht worden. Dat maakt zware kost lichter verteerbaar. Mensen hebben hier in deze roaring twenties behoefte aan.

Maar, lachen lost het probleem toch niet op?

Neen, maar Steven brengt ook oplossingen aan. En de kracht van die formules is dat ze nu reeds bestaan en actief zijn. Veel is al uitgewerkt en geprobeerd. Het moet wel nog meer verspreid en uitgewisseld worden en groeien.

We voorzien 8 ont-moetingen rond Amor Mundi, een actueel toekomstverhaal. Welkom in de wondere wereld van lintbebossing, geenrichtingsstraten, zelfslachtboerderijen, hitte-tapijten, collapsonauten, regenbommen, veganitariërs, droomkwekerijen en katrolwoningen.

Praktisch: waar moet je zijn?

Dinsdag 10 mei in Nieuwerkerken om 14u en om 19u30 aan ‘De Vlinder’.

Woensdag 11 mei Heusden-Zolder om 14u aan de bibliotheek

Donderdag 16 juni in Ulbeek om 19u30 aan de Bottelarij.

Info vind je hier. Je kan je aanmelden via sms (0496 250 71) of via mail (hugo.tresinie@gmail.com of limburg@grootoudersvoorhetklimaat.be).

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!