De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

‘Lopende zaken’

‘Lopende zaken’

donderdag 24 maart 2011 18:20
Spread the love

Leterme en zijn collega’s exellenties waren er snel bij om Bartje, het rechtse Weverke, de levieten te lezen. Zo van “als je ‘t beter kan, kom het dan maar zelf doen”. Of was het eerder een ‘Calimero-complex’ van “jij bent groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk”.

Hoe dan ook: op zichzelf vind ik het best wel een gevatte reactie. Maar of ze dan ook allemaal samen deze reactie in een ‘open-brief’ moesten ventileren, is een ander paar mouwen.

Sommigen noemen dit het “einde Van Beke als onderhandelaar”. Anderen dan weer hebben het veeleer over ‘harakiri’. Enfin, de (nabije) toekomst zal het uitwijzen.

Maar eigenlijk wil ik het over ‘iets anders’ hebben. Staatssecretaris Courard (PS), ook lid van deze ‘lopende regering’ vraagt – alweer – extra opvangplaatsen voor asielzoekers.

Ik vraag me dan af hoe het komt dat een lopende regering wel moeiteloos kan beslissen om ten oorlog te trekken, maar er tegelijk nog steeds niet in (wil) lukt om een deftig asiel- èn migratiebeleid uit te werken.

Deftig op alle fronten. Dus zowel wat ‘instroom’ als ‘uitstroom’ betreft.

Dat zou pas ‘gevat’ zijn van deze exellenties!

Dré Wolput

take down
the paywall
steun ons nu!