De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Little-Ethopia blaast een kaarsje uit

Little-Ethopia blaast een kaarsje uit

zaterdag 23 juli 2011 13:54
Spread the love

Het vaak door droogte geteisterde Ethiopië wordt algemeen geassocieerd met hongersnood. Daardoor wordt over het hoofd gezien dat dit Afrikaanse land over een rijke culinaire traditie beschikt.

Dit bewijst het sympathieke Ethiopisch restaurant Little-Ethopia in de Antwerpse Zirkstraat, dat vorig jaar de deuren opende, met glans, zoals we dat trouwens zelf meermaals mochten ervaren. Little-Ethopia is het enige Ethiopische restaurant van Antwerpen. Het kwam er op initiatief van Esayese Abraham na een ontmoeting met de Belg, Armand Schmidt, toen deze informatie vroeg voor een reis die hij wilde maken naar het geboorteland van Esayese. Na zijn thuiskomst was hij dolenthousiast over het land, het volk, de cultuur en vooral het lekkere eten.

Gastenboek

En zo kwam het dat Esayese hem voorstelde om samen een Ethiopisch restaurant in Antwerpen te beginnen. Na een paar keer gegeten te hebben in de twee Ethiopische restaurants in Brussel en Leuven was de zaak geklonken. Een geschikte locatie en een bruikbaar pand vinden was echter niet zo eenvoudig. Uiteindelijk kwamen ze in contact met de uitbaters van een Frans restaurant in de Zirkstraat. Het prachtige interieur met het warme houten plafond overtuigde hen meteen. Ondertussen vonden steeds meer klanten de weg naar de Zirkstraat en uitten hun tevredenheid over de kwaliteit van het eten, de vriendelijke bediening en het gezellige kader in het gastenboek van het restaurant, dat uitpuilt van de vele positieve commentaren

Oude Belgen

Een specialiteit van het huis is de heerlijke schotel ‘Beyayenetou Special’ een mix van verscheidene soorten groenten en vlees, afgewerkt met fijne sauzen, geserveerd met een smakelijke rode wijn en een krachtig aperitief, de ‘Tej’, die gemaakt is van honing. Naar ‘t schijnt dronken de Oude Belgen deze heerlijkheid ook. Maar er zijn uiteraard ook een hele reeks andere gerechten die de klanten verrassend laten kennismaken met de Ethiopische kookkunsten.

Een ander wordt tijdens een verjaardagsfeest in oktober gevierd in aanwezigheid van enkele Antwerpse prominenten en de Ambassadeur van Ethiopië in België.

Praktisch:

Little-Ethopia, Zirkstraat 8, 2000 Antwerpen

Telefoon: 03 336 22 93  E-mail: info@little-ethopia.be

Open: Maandag, woensdag tot zondag van 18 tot 23 uur.

Zaterdag en zondag van 12 tot 15 uur.

Dinsdag gesloten.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!