De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lillo-Fort toepasselijk decor voor Havendag

Lillo-Fort toepasselijk decor voor Havendag

vrijdag 2 september 2011 12:33
Spread the love

Op zaterdag 24 september 2011 vormt Lillo-Fort het mooie en toepasselijke decor voor de Havendag een initiatief van Scaldis Yacht Club Lillo met steun van Watererfgoed Vlaanderen. Alle activiteiten concentreren zich in de loods aan de haven in Lillo. Van 10 uur tot 16 uur kan iedereen er doorlopend proeven en meegenieten van de nautische sfeer in en om deze locatie.

Watererfgoed Vlaanderen levert enorme inspanningen om de stille getuigen van het maritieme verleden rond de Schelde te bewaren en in eer te herstellen. Op dat vlak koestert de Stad Antwerpen grootse plannen. In het licht van dit alles zullen de deelnemers en standhouders aan de Havendag in Lillo zowel het verleden als de toekomst belichten.

Nautiek

Het geïnteresseerde publiek wordt ontvangen door de organisatoren: Watererfgoed Vlaanderen, Uitgeverij Pandora, De Steenschuit, Red Star Line, STAB, Ruimschoots, Scheepsmodellenclub Antwerpen, Save Askoy II, De Vrienden van het Nationaal Scheepvaartmuseum, de Scheldeschilders, New Belgica, de Zeescouts en het Scheepvaartmuseum Baasrode.

Kraampjes & workshops

Daarnaast zijn er ook een 15-tal particuliere standhouders van de partij. Zij zullen hun nautisch materiaal en boeken uitstallen en aan de man brengen in verschillende kraampjes en tevens workshops organiseren. De organisatoren van de Havendag kunnen verder ook rekenen op de medewerking van Het Landhuis, het Poldermuseum, de Fanfare van Lillo en het Douanemuseum. In Het Landhuis loopt een tentoonstelling met werken van marineschilder Bob De Bruycker. In het clubhuis van Scaldis Yacht Club Lillo worden scheepsmodellen getoond die in de vorige eeuw op de Schelde hebben gevaren. Een bezoek aan Doel met de overzetdienst is eveneens mogelijk.

Doeken en zeilen

De schepenloods in Lillo wordt ter gelegenheid van de Havendag volledig aangekleed met doeken en zeilen en er worden tafels ter beschikking gesteld. Bij mooi weer is er in elk geval een uitbreiding van het evenement voorzien buiten de loods.

Praktisch:

Particulieren die als standhouder wensen deel te nemen aan de Havendag in Lillo kunnen zich nog inschrijven via paularthurmarie@gmail.com. Zij betalen hiervoor 15 euro, te storten op het rekeningnummer 407-8061471-81 van Scaldis Yacht Club, Haven 2, 2040 Lillo-Antwerpen.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!