De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Libië: oorlogsmisdaden gefilmd

Libië: oorlogsmisdaden gefilmd

donderdag 25 augustus 2011 23:03
Spread the love

Het is Peter Verlinden, van onze eigen VRT, die ons donderdagavond vanuit Tripoli de beelden toont. Hij zegt dat het aanhangers van Khadaffi zijn die hier weken hebben gekampeerd in tenten, om hun steun te betuigen. “Maar dan kwamen de rebellen langs”.

Nu zijn het lijken. Het zijn burgers, ze liggen op de grond, of nog op een veldbed waar ze verrast zijn. Peter zegt en laat ons zien, dat hun handen geboeid zijn, “vooraleer ze afgemaakt werden”.

Freek Braekman, die het nieuws presenteerde, had ons al gewaarschuwd: “dit is oorlog, dit zijn schokkende beelden”.

Dit zijn dus opzettelijke moorden, oorlogsmisdaden; het kan geen onbedoeld ‘collateral damage’ zijn. Of vergissingen, zoals de bommen op huizen, hospitalen, de Nasser universiteit.

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/journaal/2.17174/2.17175/1.1095511

Ben nu benieuwd hoe de media-ingenieurs hierover gaan communiceren. Doodzwijgen; of “de daders zijn onbekend”; of “het waren in feite geheime militanten van Khadaffi”; of “het ware in feite geheime vrijheidsstrijders die zich geinfiltreerd hadden tussen Khadaffi-aanhangers”. Voor Peter Verlinden leek er weinig twijfel dat de rebellen dit gedaan hebben. Maar misschien kan iemand hem daar later aan doen twijfelen, sommige argumenten kunnen zéér overtuigend zijn.

Externe links

take down
the paywall
steun ons nu!