De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lezing ‘Te voet naar Jeruzalem’ (Sebastien de Fooz)

Lezing ‘Te voet naar Jeruzalem’ (Sebastien de Fooz)

woensdag 28 november 2012 14:05
Spread the love

Sebastien de Fooz vertrok in 2005 vanuit Gent naar Jeruzalem met een bezemsteel in de hand en amper 50 euro op zak.
In zes maanden tijd liep hij zesduizend kilometer en doorkruiste hij twaalf landen: via Centraal-Europa en het Midden-Oosten naar Israël en Palestina.

Op woensdag 12 december komt Sebastien de Fooz over zijn ervaringen vertellen op integratiecentrum Foyer.

Zijn tocht bracht soms hilarische toestanden mee, soms ergernis, maar vooral ook een andere kijk op drie wereldgodsdiensten: het christendom, het jodendom en de islam.
En de Fooz schreef er een boek over, dat intussen in vier talen is verschenen.

In een tijd waarin conflicten meer en meer blijken te draaien rond religieuze tegenstellingen, zocht de auteur uit of deze drie godsdiensten ons echt tot verschillende mensen maken.
Hij luisterde onderweg naar de uiteenlopende verhalen van talloze mensen. Deze spannende solotocht is echter ook een persoonlijke queeste en toont op indringende wijze hoe persoonlijke angsten overwonnen worden en hoe allerlei maatschappelijke vooroordelen stap voor stap ontkracht worden.

Naar aanleiding van deze ervaring, leidt hij ook workshops rond stressmanagement en hoe omgaan met angsten.

Sebastien de Fooz studeerde Pers -en Communicatiewetenschappen in Brussel en reisde al naar een veertigtal landen, ondermeer als verslaggever.
Hij is specifiek geboeid in intermenselijke relaties in een context van dialoog tussen culturen en religies.

Momenteel ontwikkelt de Fooz een intercultureel project rond dialoog onder de impuls van topmanager Pierre Moorkens. In april 2012 werd het project Jorsala gelanceerd waarbij een zestigtal mensen die deel uitmaken van de culturele verscheidenheid van het land, van Brussel naar Aken hebben gestapt.
Naar de toekomst toe zullen nog soortgelijke initiatieven gelanceerd worden.
 

Sinds november is het project Jorsala ondergebracht in Vzw Foyer.

Presentatie & lezing ’Te voet naar Jeruzalem’ door Sebastien de Fooz op woensdag 12 december om 19u30 in de Werkhuizenstraat 23, 1080 Molenbeek.

Een organisatie van integratiecentrum Foyer.

Info & reservaties via Francis Marissens 02/609.55.73

take down
the paywall
steun ons nu!