De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lezersbrief in Humo over politie intimidatie tijdens No Border Camp.
Brussel, Liga voor Mensenrechten, Humo, No Border Camp+politiegeweld, Agressie door politie, Lezersbrief, Uitlokking door politie -

Lezersbrief in Humo over politie intimidatie tijdens No Border Camp.

woensdag 20 oktober 2010 00:51
Spread the love

Lezersbrief in Humo over politie intimidatie tijdens No Border Camp. Hopelijk dat het een aantal wenkbrauwen doet fronsen.

Lezersbrief van Alex Wieme staat onder mijn reactie op zijn lezersbrief    

 De feiten die tijdens de No Border Camp , zijn   onder goedkeuring  en met medeweten van  hoofdcommissaris Pierre Vandersmissen, directeur interventie en operationele steun van de politiezone Brussel-Hoofdstad/. Elsene gebeurd.

Even uitleg over de werking van zijn diensten waar hij zo fier op is … agenten en burger agenten , die ondermeer  ongewapende burgers in mekaar slaan , vernederen enz…  Heeft hij nog nooit gehoord over mensenrechten ? 

De Directie Interventies is een gecentraliseerde steundienst die gelegen is in de Sint-Annadreef 90 te Laken. Ze telt 470 personeelsleden en wordt geleid door Hoofdcommissaris van politie Pierre Vandersmissen.Ze telt vier diensten en een operationeel secretariaat.

 Deze Directie is belast met de fenomenen die de grenzen van de afdelingen overschrijden en waarvoor bijzondere logistieke of menselijke steun nodig is. Ze is eveneens belast met de ordehandhaving bij betogingen, Europese Toppen, … en met specifieke taken die geen rechtstreeks verband houden met de nabijheidspolitie (Justitiepaleis) of die voor alle diensten nodig zijn.

Hoofdcommissaris Pierre Vandersmissen en zijn manschappen (zowel politie al burger agenten komen  voor in honderden klachten tijdens de No Border Camp  waar zij alleen verantwoordelijk voor zijn. De meesten feiten zijn door hun uitgelokt …geprovoceerd …  Natuurlijk nemen ze elkaar in de bescherming en krijgen de aangehoudenen de volledige schuld. 

Zelfs op de betoging tegen geweld door de politie op 16 oktober ,  waren de burger agenten aan het provoceren .  Ze stonden gewoon op enkele stappen van de  demonstranten , notities te nemen en volop foto’s aan het nemen en te filmen. Ze wilden niet dat wij hun filmden … maar zij mochten wel de betogers op beeld vast leggen.  Ik heb hun gezegd als zij dit doen ..dat wij het  ook recht hebben om hun te filmen….  Zij onthouden gezichten … Ik ook … 

Er zijn talrijke video en fotobeelden van de gebeurtenissen tijdens het No Border Camp.  Behalve van wat er in de gevangenis gebeurd is. Daarom pleit ik voor camera’s in de gevangenis. Zodat er daarna geen discussie is, wie wat gedaan heeft.

Zie mijn artikel : De geheime agenda van de Federale Politie …

Tevens zijn er  veel gewezen rijkswachters die betreuren dat zij door de hervorming  van de polite bij de  politie werden ingelijfd. Ze hadden het liever andersom gezien.

(De politiehervorming die in België werd doorgevoerd (organieke wet dd 07/12/1998, zie infra), herleidde alle bestaande politiediensten tot één enkele politiedienst: de geïntegreerde politie, gestructureerd op twee niveaus (kortweg: de geïntegreerde politie). Onder andere de gemeentepolitie en de rijkswacht werden afgeschaft.

Degene die klacht wil neerleggen kan terecht bij :

Comité P

http://www.comitep.be/nl/nl.html

Luc Schrijvers

Eén van de zoveel  voorbeelden, buiten het geweld door de politie en burger agenten ,  tijdens het No Border Camp  …

Activisten van Keer Het Tij aangepakt door de politie

met daarop de boodschap: 17/12 – ACTION AGAINST EU SUMMIT – BRUSSELS. Daarop dreigde hoofdcommissaris Vandersmissen meteen met arrestaties. het toen we in de manifestatie zelf ook een blok van de politie zagen meestappen.
 
 
 
LEZERSBRIEF
 

take down
the paywall
steun ons nu!