De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Auto, Robotica, Argon, 3D-meetbedrijf -

Leuvens meetbedrijf Argon breidt uit

vrijdag 21 oktober 2011 09:42
Spread the love

Haasrode – Argon Measuring Solutions mikt op omzet van 1 miljoen euro

De marktleider in de Benelux van 3D-meetdiensten heeft als eerste – op aanraden van de Gesellschaft für Optische Messtechnik – in zijn industrietak een robot in gebruik genomen.

Argon staat onder andere in voor 3D-inspecties bij Promens – het bedrijf dat interieuronderdelen produceert voor de nieuwe Actros-vrachtwagen van Mercedes-Benz – en sinds 2009 bij Audi in Vorst waar ze instaan voor bijna alle optische kwaliteitsinspecties van de Audi A1.

“Dankzij deze robot willen we onze groei in de automotivesector bestendigen door snellere, efficiëntere en goedkopere inspecties uit te voeren op auto- en vrachtwagenonderdelen”, zegt Managing Director Geert Creemers. “We hebben dit jaar verscheidene nieuwe projecten uitgewerkt waarbij klanten hun dimensionale controle aan ons uitbesteden en dit zowel éénmalig als met contracten op lange termijn.”

Metingen worden zowel ter plaatse als in het eigen laboratorium uitgevoerd voor onder meer Electrabel, Fluxys en Gaz de France. Die doen beroep op Argon voor kwaliteitsverbeteringen en voor het versnellen van hun productontwikkeling.

 (SHG)

take down
the paywall
steun ons nu!