De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Les Enfants de la Mer/Mère nu zondag 10 juli om 11u op één

Les Enfants de la Mer/Mère nu zondag 10 juli om 11u op één

vrijdag 8 juli 2011 16:39
Spread the love

Nu zondag 10 juli om 11u op één: Les Enfants de la Mer/Mère.

Een programma van de Vrijzinnige Omroep – “Les Enfants de la Mer/Mère”

Kortfilm van Annabel Verbeke

De Zeevaartschool Koninklijk Werk Ibis in Oostende is een internaat voor kinderen (jongens). Aanvankelijk was dit een weeshuis voor kinderen uit de visserij. Nu worden er ook kinderen toegelaten die sociale of familiale problemen kennen.

Ze eten samen, slapen samen en worden opgeleid om werk te vinden in de maritieme sector. Ibis tracht hen op een disciplinaire manier de waarden, normen en structuur te geven die ze over het algemeen thuis missen.

Op een sobere en emotionele manier laat Annabel Verbeke ons de wereld van de jongste kinderen kennen. Ze vertellen elk hun persoonlijke kijk op de school en hun thuis, maar scheppen hiermee ook samen een verhaal. Met haar film weet ze een evenwichtige inkijk te geven in de werking van deze instelling maar geeft ze vooral heel gevat weer hoe de jongens het leven hier ervaren.

Deze vertoning hebben we te danken aan Het Grote Ongeduld (filmfestival in Brussel), waar we de lichtpuntprijs voor beste documentaire in de wacht sleepten!

Meer info over de film, de prijzen en de makers, vind je op de nieuwe website:  www.childrenofthesea.be

take down
the paywall
steun ons nu!