De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

LES DOIGTS DE L’HOMME // 25 JAAR DJANGOFOLLLIES Gipsy, Jazz, Rock, Manouche

LES DOIGTS DE L’HOMME // 25 JAAR DJANGOFOLLLIES Gipsy, Jazz, Rock, Manouche

dinsdag 8 januari 2019 16:08
Spread the love
Vrijdag 18 januari 2019 |  20:00 @ DeCentrale | € 13 (vvk) 

combitickets 25 euro 

 

   

   

25 JAAR DJANGOFOLLIES 

Don 17/1/2019 KOEN DE CAUTER, FAPY LAFERTIN & RONY VERBIEST

Vrij 18/1/2019 LES DOIGTS DE L’HOMME 

Van de straten in Bretagne tot de grootste Europese festivals, van geïmproviseerde jamsessies tot in de puntjes geregisseerde spektakels. In vijftien jaar heeft Les Doigts de l’Homme een hele weg afgelegd, en wat voor één!

Een exotische reis waarbij de luisteraar afwisselend geraakt wordt door melancholie, nonchalance en dagdromerij.

Sinds hun eerste album ‘Dans le Monde’ hebben ze consequent hun eigen geluid ontwikkeld. Zonder oogkleppen en open voor allerlei invloeden. In hun werk vind je sporen van gipsy jazz, zigeunerrock, keltische muziek, flamenco, franse chanson en zelfs klassieke muziek terug. En altijd blijft het luchtig, swingend en met heel veel humor. Je herkent hen vanaf de eerste akkoorden. Ze bouwden een eigen, origineel repertoire uit waarmee ze internationaal scoorden. Iets zeldzaams voor een Franse groep. Dat Les Doigts de l’Homme akoestisch zeer straf is, verklaart natuurlijk veel.

Bij het originele snaarkwartet voegt zich nu een percussionist en in deze nieuwe bezetting wagen ze zich aan de intimiteit van het theater, om dichter bij hun publiek te staan. Met oude nummers in een nieuw kleedje, rijker, enthousiaster, alles zullen ze geven. De goesting spat er sowieso vanaf. 

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5535

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be | www.decentrale.be | Ham 72 (glazen deur)

take down
the paywall
steun ons nu!