De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lederen mannenhandschoenen in vijf beroemde films

Lederen mannenhandschoenen in vijf beroemde films

maandag 28 november 2016 12:04
Spread the love

De garderobe van een filmpersonage geeft vaak de toon aan voor zijn persoonlijkheid. In sommige films zijn de lederen mannenhandschoenen accessoires die bijzonder veel allure hebben.

James Bond, operatie lederen handschoenen

Volgens een anekdote, verteld door twee journalisten, zou Daniel Craig tijdens de opnamen voor Skyfall, in zijn vrije tijd wat boodschappen gedaan hebben. Hij kwam terug met een paar lederen handschoenen waarvan hij dacht dat ze perfect bij de James Bond-stijl zouden passen. Terug op de set, overtuigde hij de filmregisseur, Sam Mendes, om in een belangrijke scène, waarin James Bond een gevecht aangaat met een schurk, de handschoenen te dragen. Maar de clou van het verhaal is dat tijdens het monteren van de uiteindelijke film, de handschoenen gecamoufleerd moesten worden om de scene consistent te houden. Inderdaad kon de revolver die Daniel Craig gebruikte alleen maar geactiveerd worden door zijn vingerafdrukken op de trekker, iets wat met handschoenen een beetje moeilijk was. Deze gril van een van de acteurs van de beroemde geheimagent, had de regisseur van de film miljoenen kunnen kosten.

Ryan Gosling, lederen autohandschoenen zijn onfeilbaar

Autohandschoenen werden in de afgelopen jaren erg populair dankzij de ouderwetse trend die er een modieus tintje aan geeft en een sportieve stijl inspireert. Autohandschoenen in geperforeerd leder, zonder vingers, zoals Ryan Gosling die draagt in de film Drive, maken deel uit van een goed doordachte look, aangevuld met een denim jasje met een schorpioen op de rug. Ze vormen een geruststellende metgezel wanneer de snelheid meer dan alleen sensatie creëert en rillingen veroorzaakt. Daarmee beheerst de acteur de mechaniek, houdt hij het stuurwiel in zijn greep bij de heftigste scènes. Om met stijl, zekerheid en elegantie te rijden, is dit een absolute must.

X-Men, eerbetoon aan het leder

In de X-Men saga speelt leer de hoofdrol. De belangrijkste vrouwelijke en mannelijke acteurs dragen zwartlederen kostuums die de X-Men bescherming bieden in gevaarlijke situaties. Wolverine, gespeeld door de acteur Hugh Jackman, draagt op maat gemaakte lederen handschoenen, speciaal ontworpen voor de metalen klauwen.

Godzilla, een kreet van elders

Sinds de eerste versie is de schreeuw van Godzilla altijd het resultaat geweest van een goed opgezet recept. In de oorspronkelijke versie van 1954 probeerde het team dat verantwoordelijk was voor de geluidseffecten, om de kreet te creëren met dierengeluiden, maar ze vonden geen enkel geluid dat kon overtuigen. Het was de Japanse componist, Akira Ifukube, die het ingenieuze idee had om over de snaren van een contrabas te wrijven met een lederen handschoen voorzien van een harscoating en zo het alomgekende gebrul te veroorzaken.

De mol, een look om de spion op te sporen

De spionageromans van John Le Carré, waarvan het verhaal zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog, werden in 2011 voor een film aangepast. In Tinker, Tailor, Soldier, Spy speelt Gary Oldman de rol van het hoofdpersonage, George Smiley en verschijnt onberispelijk gekleed in een conservatieve stijl met een grote retrobril, een dikke sjaal en lederen handschoenen.

In het algemeen kan men de held onmiddellijk aan zijn kledingstijl identificeren. Het speelt een grote rol en zegt veel over het karakter van het personage.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!