De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Lavrov: ‘Tegen Stalin is tegen de Russische overheid’

maandag 30 augustus 2021 17:47
Spread the love

(Brussel) De Russische parlementsverkiezingen naderen op 17 september, niet alleen ‘de persvrijheid’ moet er aan geloven. De laatste bastions die ‘verenigd Rusland’, de Partij van Poetin, steunen worden van hun sokkel gehaald.

De communistische partij, die vroeger aan de kant stond van ‘verenigd Rusland’ is goed voor 13% van de stemmen, en daarmee behaalde ze haar dieptepunt bij de vorige verkiezingen. Zij is illegaal verklaard door de Russische Autoriteit volgens The Russian Times.

Ondertussen aast ‘verenigd Rusland’ op de stemmen van die partij door Stalin te verheerlijken volgens het Persagentschap TASS. Stalin is de laatste jaren weer enorm populair geworden in Rusland, veel populairder dan Poetin volgens The Russian Times.

Vandaag, 30/8/21, deed minister van Buitenlandse Zaken Lavrov de ultieme worp naar ‘de nostal’giya naar Stalina’, hierdoor probeert hij het gigantische kiezerspotentieel voor zich te winnen.

Hiertegenover staat Navalny met zijn theorie om voor elke kandidaat te stemmen behalve die van ‘verenigd Rusland’. Hierdoor gokt hij op een vermindering van de stemmen voor ‘verenigd Rusland’. We zien dat dit de vorige verkiezingen tot een succes heeft geleid. Nu is echter de oppositie uitgeschakeld en zijn er natuurlijk minder alternatieven binnen het bestel.

Het laatste jaar zagen we echter een ontluiken van neo-Trotskyistische bewegingen in de Global South, er is in België zelf een nieuwe beweging die het Trotskyisme onderschrijft. Zal er een nieuwe heksenjacht ontstaan, omdat Stalinistische groeperingen tegenwoordig op hun hoogtepunt staan.

Willemjan spreekt in eigen naam en vertegenwoordigt zijn community.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!