De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

En als we de rollen eens zouden omkeren ?

dinsdag 13 april 2021 13:49
Spread the love

.
5 biljoen dollar per jaar

$5 000 000 000 000/jaar

Dat is volgens de berekeningen van het IMF het bedrag dat de fossiele brandstofindustrie opstrijkt doordat ze niet moeten betalen voor de schade die ze toebrengen aan de planeet. En de rekening? Die komt bij de gewone mensen terecht.

Het wordt hoog tijd dat we de rollen omkeren. Tijd dat we de grote vervuilers laten betalen voor veroorzaakte schade – en de opbrengst aan de mensen geven.
Dit klimaatbeleid, ook bekend als het Klimaatinkomen, wordt aangeraden door meer dan 3500 economen, waaronder 28 Nobelprijswinnaars, als de meest efficiënte manier om de klimaatverandering te stoppen.

Tot 6 mei kan u nog de Europese petitie tekenen voor de invoering van het Klimaatinkomen: “De snelle, eerlijke en doeltreffende oplossing voor de klimaatverandering”. Elke handtekening telt.

Teken hier: https://bit.ly/EUclimateincome

Bedankt.

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!