De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kwaliteit: leerlingen met appels vergelijken

Kwaliteit: leerlingen met appels vergelijken

woensdag 3 juli 2019 14:04
Spread the love

Beste lezer

Wanneer ik naar mijn buurtsupermarkt ga, dan vertrek ik nooit zonder appels.

Ik kan deze appels zelf kiezen.

Onze jongste houdt niet van bruine vlekjes op zijn appel en de appel moet een beetje rood zijn.

Onze oudste houdt niet van hele grote appels.

En ik houd niet van Pink Ladies wegens zoveel lekkere Belgische appels.

De appels die dus mee naar huis mogen worden beoordeeld op deze kwaliteiten: fris, rood/groen, middenmaat en Belgisch.

Als klant kan ik dus zelf kiezen en wanneer de appels niet aan de juiste kwaliteit voldoen, dan ga ik bv naar onze fruitboer.

Onze buurtsupermarkt staat in een deelgemeente van een centrumstad.

In deze stad is het fijn wonen. De stad zet in op cultuur en sport. Ik houd van deze stad ook al ben ik na 16 jaar nog altijd een inwijkeling. Ik ga naar t Peird kijken maar wenen doe ik er niet bij.

Maar de laatste weken toont mijn stad, of beter gezegd de heren en dames die haar besturen zich van hun lelijkste kant.

Ze vinden namelijk dat de kwaliteit van de Appeltjes op freinetschool De Appelbloesem dermate laag is dat de school dicht moet. Een schepen omschreef het als ‘naast het dalend leerlingenaantal en het kapotte schoolgebouw is ook de lage kwaliteit van de leerlingen de reden om de school te sluiten’.

De betreffende schepen heeft geen flauw idee wat de kwaliteit is van deze leerlingen. Noch kent de schepen de leerlingen die er school lopen. Freinetschool De Appelbloesem heeft net als alle andere scholen de plicht om de eindtermen te bereiken. Daarnaast heeft de school net als andere scholen de plicht het zorgcontinuum te volgen.

Ik nodig de betreffende schepen graag uit hierover in gesprek te gaan. Want oordelen over kwaliteit kan je maar wanneer je weet wat het ‘product’ inhoudt. Maar hiervoor moet de betreffende schepen natuurlijk wel lef hebben…

Durft u ?

Met vriendelijke groet

Sandra Van Heffen

0476227284

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!