De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kritische Massa Cancún
Brussel, Klimaat, Kritische massa, Fiets -

Kritische Massa Cancún

donderdag 18 november 2010 19:46
Spread the love

Kritische massa Cancun

Van 26 tot 29 november vindt in Brussel de Europese Assemblee voor Klimaatgerechtigheid plaats. Het worden 4 dagen van debat, discussie, planning, film, cultuur en actie. Dit evenement wordt georganiseerd door Europese en Belgische milieu- en sociale bewegingen, waaronder Friends of the Earth, Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid en La Via Campesina. Ook het fietserscollectief PlaveOvélo neemt deel.
 
In november en december vindt de VN klimaatconferentie, COP16, plaats in Cancún, Mexico. Er bestaat een reëel gevaar dat de gesprekken ginds gebruikt zullen worden door de rijke, geïndustrialiseerde landen, multinationale ondernemingen en internationale financiële instellingen zoals de Wereldbank, om te verdelen en privatiseren wat er over blijft van onze leefomgeving, en om ons valse oplossingen zoals agrobrandstoffen, kernenergie, GGO’s, koolstofcompensaties en het opnemen van bossen in de koolstofmarkten op te dringen.
 
Activisten van milieu- en sociale bewegingen van over gans Europa zullen daarom samenkomen in Brussel van 26 tot 29 november om ideeën, ervaringen en visies op klimaat- en sociale rechtvaardigheid in Europa uit te wisselen.
 
Op vrijdagavond 26 november staat een kritische massa op het programma. De kritische massa verzamelt om 18u aan de Naamsepoort in Brussel. Elke laatste vrijdag van de maand trekken Brusselse fietsers door de straten om de plaats van de fiets in hun stad op te eisen: “we hinderen het verkeer niet, we zijn het verkeer”. De kritische massa van november staat in het teken van de klimaattop in Cancun.
 
Website van de Climate Assembly: http://climateassembly.wordpress.com/2010/10/19/europese-assemblee-voor-klimaatgerechtigheid-26-tot-29-november-brussel/
Website van PlaceOvélo: http://placeovelo.collectifs.net/index.php?n=Main.InHetNederlands
 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!