De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

KRISTI STASSINOPOULOU & STATHIS KALYVIOTIS (GRE)

KRISTI STASSINOPOULOU & STATHIS KALYVIOTIS (GRE)

vrijdag 5 april 2013 15:36
Spread the love

25/04/2013 – 20:00 Concert
Kelderzaal
KRISTI STASSINOPOULOU & STATHIS KALYVIOTIS (GRE)
GREEKADELIA
 Singersongwriter Kristi Stassinopoulou is een geboren en getogen Atheense en al vele jaren actief in de underground muziekscène van Griekenland.

Ook multi-instrumentalist (hij speelt o.a. elektrische en akoestische gitaren, saz, laoùto, bas, baglamas, keyboards, groove sampler en percussie) Stathis Kalyviotis groeide op in Athene, waar hij begin jaren ’80 mee aan de wieg stond van de Griekse punkbeweging. Sinds de late jaren ’80 vormt hij een onafscheidelijk muzikaal duo met zijn levenspartner Kristi.

Kristi Stassinopoùlou & Stathis Kalyviótis creëren een bijzonder origineel geluid dat varieert van puur akoestisch tot puur elektronisch en alles wat zich daartussenin beweegt, met arrangementen van traditionele Griekse nummers van hun recentste CD “Greekadelia” naast nummers van hun vorige albums (Taxidoscópio 2008, Ta Mystikà ton Vrachon 2002, Ichotrópia 1999 en Yfandókosmos 1997).

Geniet live van een psychedelische muzikale reis tussen de snaren van de laouto die de zonsopgang boven de Egeïsche Zee bezingen, over Thracische en Macedonische upbeat dansen tot en met eeuwenoude liefdesliedjes uit Klein-Azië en de ruwe demotikaliederen uit Epirus en de de Peloponnesos.

Het is dus toch niet al kommer en kwel in het hedendaagse Hellas.  vvk 8 | adk 10 (reductie vvk 6 | adk 8)

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!