De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kremlin wil diplomatieke oplossing in Syrië
Democratie, VN, Rusland, Syrië, Extremisten, Oppositie, Bashar al-Assad, 'vrienden van Libië', Dimitry Medvedev, Kremlin -

Kremlin wil diplomatieke oplossing in Syrië

zaterdag 10 september 2011 10:48
Spread the love

Rusland wil een fact-finding missie naar Syrië sturen om ervaringen uit eerste hand van de situatie op de grond te krijgen.

Enkele leden van de Syrische oppositie hadden een ontmoeting met afgevaardigden van de Senaat in Rusland, terwijl het Kremlin initiatieven nam om een politieke oplossing voor de onrust, die tot nu toe naar beweerd meer dan 2.000 levens kostte, te vinden.

In een exclusief interview met Euronews gaf president Dimitry Medvedev aan dat hij bereid was de zaak Syrië te bespreken bij de VN, maar hij vreesde voor een herhaling van de situatie in Libië.

“Onder diegenen die anti-regeringsslogans scanderen zijn niet alleen aanhangers van de verfijnde Europese democratie. Dit zijn heel verschillende mensen. Sommigen van hen zijn, eerlijk gezegd, extremisten. Sommigen van hen kunnen zelfs terroristen worden genoemd. Dus de situatie mag niet worden geïdealiseerd, maar we moeten gaan naar een basis van evenwicht van krachten en belangen. We zijn klaar om een verscheidenheid van benaderingen te ondersteunen, maar ze moeten niet gebaseerd zijn op een eenzijdige veroordeling van besluiten van de regering en president Assad.”

Rusland wil dat de tegenstanders van Assad onderhandelen met zijn regering om te proberen een oplossing voor het geweld, dat steeds meer bloediger met de dag wordt, te vinden. Assad tegenstanders weigeren dit.

(VIDEO)

# Meer informatie over Syrië kan U terugvinden op: http://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com

take down
the paywall
steun ons nu!