De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Koning Boudewijnstichting selecteert Buurtwerking Het Looks voor hoofdprijs “Buiten Gewone Buurt”.

donderdag 29 november 2012 11:57
Spread the love

In 2010 werd onze “Buurtwerking Het Looks” voor het eerst door de Koning Boudewijnstichting erkend als een Buiten Gewone Buurt. Naar aanleiding van de jubileumviering van 15 jaar Buiten Gewone Buurt 2012, verwerven wij, “Buurtwerking Het Looks”, een tweede erkenning als Buiten Gewone Buurt. Maar deze keer is er meer!

“Buurtwerking Het Looks” wordt geselecteerd uit de diverse deelnemende buurtinitiatieven uit de arrondissementen Mechelen – Turnhout als één van de vijf buurtinitiatieven die in aanmerking komen voor de hoofdprijs van een wedstrijd. De hoofdprijs bedraagt 2.000 euro en kan worden gebruikt om de buurtwerking verder uit te bouwen.

Om deel te nemen aan deze wedstrijd kwam de regionale televisiezender RTV op 15 september ter gelegenheid van ons eerste mini muziekfestival “ ’T Looks Oep z’n Leukst – Muziek in de Wijk”, een opname maken over onze werking van “Buurtwerking Het Looks”.

Van maandag 3 december tot en met vrijdag 7 december zullen de kijkers via een portret in de nieuwsuitzending van RTV kunnen kennismaken met de vijf genomineerden. Voor die portrettenreeks heeft RTV opnames gemaakt bij de vijf genomineerde buurtwerkingen.

Dit is de volgorde waarin de portretten getoond zullen worden:

Maandag 3 december – Hier is Ginderbuiten (Mol)

Dinsdag 4 december – Groot Begijnhof (Mechelen)

Woensdag 5 december – de Heide (Laakdal)

Donderdag 6 december – Buurtwerking Het Looks (Lier)

Vrijdag 7 december – Tienerwerking Patapoef (Turnhout)

De eerste nieuwsuitzending van RTV is er telkens om 18u en wordt in lus herhaald tot de volgende ochtend.

Vanaf zaterdagmorgen 8 december om 9u tot en met vrijdag 14 december ook om 9u zal er gestemd kunnen worden. De voting gebeurt uitsluitend via sms. Om kijkers op te roepen om te stemmen, zal er de hele week een filmpje te zien zijn op RTV waarin de vijf genomineerden nog eens kort worden voorgesteld. Daarin zal ook worden uitgelegd hoe er precies gestemd kan worden.

De bekendmaking van de laureaat tot slot zal plaatsvinden in de studio van RTV (Lossing 16, 2260 Westerlo) op vrijdag 14 december om 15u. Ieder buurtwerk zal een groepje van een 5-tal vertegenwoordigers afvaardigen om dit moment suprême mee te maken en een prijs in ontvangst te nemen.

“Buurtwerking Het Looks” doet een warme oproep aan alle Lierenenaars en sympatisanten om na de uitzending van RTV vanaf 8 december tot 14 december, onze werking te steunen en “Buurtwerking Het Looks” als meest bijzondere buurtwerking  van regio Mechelen – Turnhout, te laten erkennen. Wij danken iedereen voor deze steun.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!