De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Hand in Hand Tegen Racisme

Kom op voor de doelwitten van Schild en Vrienden. Teken deze petitie

dinsdag 5 september 2023 14:13
Spread the love

Op 12 september moet Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove zich samen met zeven anderen verantwoorden voor negationisme, aanzetten tot discriminatie en racistische haat of geweld op hun communicatieplatformen. Een reportage van Pano maakte publiek welke memes zij verspreidden. Die memes hadden als doel om onvervalste haat de wereld in te sturen, onder het mom van humor. Leden van Schild en Vrienden spotten met de Holocaust, poseerden met wapens en verheerlijkten nazi-ideologie. Ze voerden ook een doelbewuste en georkestreerde haatcampagne tegen Hand in Hand-covoorzitter Jihad Van Puymbroeck.

Racistische en seksistische lastercampagnes zijn deel van een politiek klimaat van geweld en intimidatie. Vooral vrouwen, mensen met een migratieachtergrond en LGBTI+ mensen worden geviseerd. Nu Van Langenhove is afgetreden als parlementslid en zijn haatzaaierij verderzet als ‘activist’ is hij nog gevaarlijker. Een veroordeling voor de rechtbank is nu des te belangrijker. Daarom gaan mensen als Jihad en de verschillende middenveldorganisaties, de langdurige, vermoeiende en dure juridische strijd aan met extreemrechts. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om aan te tonen dat onze rechtsstaat nog steeds een bescherming is tegen haat, racisme, misogynie en islamofobie. Deze strijd kunnen we slechts aangaan als we gesteund worden door vele mensen.

Wil jij samen de opmars van deze haat stoppen? Teken de petitie en maak je steun publiek. Je krijgt dan een vraag in je mailbox om je engagement te bevestigen.

Deze actie wordt ondertekend door Hand in Hand tegen racisme, Kif Kif, Ella vzw, Rebelle vzw, Een Andere Joodse Stem, Het Groot Verzet, Çavaria, Wel Jong en 8 mei coalitie.

Help jij ons mee deze oproep zo breed mogelijk te verspreiden? Elke like, share en comment helpt ons verder!

Je e-mailadres zal enkel gebruikt worden door Hand in Hand tegen racisme vzw om je te verwittigen van mogelijke acties ter ondersteuning van doelwitten van extreemrechts en acties tegen extreemrechts. Je blijft altijd volledig vrij hier al dan niet aan deel te nemen.

 

Deze oproep werd al door 2.139 personen onderschreven

Onderschrijf deze oproep hier

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!