De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

KOERDEN HOUDEN MARS VAN LEUVEN NAAR BRUSSEL VOOR VRIJLATING OCALAN

KOERDEN HOUDEN MARS VAN LEUVEN NAAR BRUSSEL VOOR VRIJLATING OCALAN

zondag 9 februari 2020 14:12
Spread the love

Koerden houden mars van Leuven naar Brussel voor vrijlating Ocalan

Een 80-tal Koerden zijn zondagmorgen omstreeks 11 uur aan het station van Leuven vertrokken voor een mars naar Brussel om de vrijlating te eisen van PKK-leider Abdullah Ocalan die sinds 1999 door de Turkse overheid gevangen gehouden wordt op een eiland. De Koerden trekken in het Brussel naar het Europees parlement. Het initiatief voor de mars gaat uit van de Koerdische belangenorganisatie NavBel.

De Koerden stappen achter spandoeken met teksten als “The time has come. Freedom for Ocalan” en “Doorbreek de isolatie, vernietig het fascisme en bevrijd Koerdistan”. Tijdens een korte meeting op het Martelarenplein in Leuven eiste een spreker de onmiddellijke vrijlating van de PKK-leider en werd het lied van de PKK gespeeld en gezongen.

Volgens een woordvoerder gaat het om een jaarlijkse manifestatie naar aanleiding van het feit dat Turkse militairen Ocalan op 15 februari 1999 in Kenia arresteerden. In het Europees parlement is een meeting gepland waar nog meer Koerden verwacht worden. De actievoerders eisen dat de EU de Turkse regering onder druk zet om Ocalan vrij te laten.

Luc Vanheerentals

Creative Commons

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!