De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

KOEN DE CAUTER, FAPY LAFERTIN & RONY VERBIEST // 25 JAAR DJANGOFOLLLIES Old Friends Old Songs

KOEN DE CAUTER, FAPY LAFERTIN & RONY VERBIEST // 25 JAAR DJANGOFOLLLIES Old Friends Old Songs

dinsdag 8 januari 2019 15:58
Spread the love
Donderdag 17 januari 2019 @ DeCentrale | 20:00 |  € 13

combitickets 25 euro 

 

 

 

 

25 JAAR DJANGOFOLLIES 

Don 17/1/2019 KOEN DE CAUTER, FAPY LAFERTIN & RONY VERBIEST

Vrij 18/1/2019 LES DOIGTS DE L’HOMME 

Drie grootmeesters gaan op zoek naar de nummers waar het ooit allemaal mee begon.

Jeugdvrienden Koen De Cauter en Fapy Lafertin richtten in 1975 het fameuze Waso Quartet op waarmee ze de muziek van Django Reinhardt opnieuw in de kijker plaatsten. Jaren later gingen ze ieder een periode hun eigen weg en ontwikkelden zich tot ware grootmeesters.

Koen bleef – nu als gitarist – verder gaan met het Waso Quartet en vond in Rony Verbiest een nieuwe collega. Saxofonist Rony Verbiest speelt reeds vanaf zijn kinderjaren accordeon en speelt naast saxofoon ook nog klarinet, bandoneon en mondharmonica. Fapy Lafertin stichtte zijn eigen groep en toerde de wereld rond met ontelbare ‘grote namen’ uit de jazzwereld en werd één van de belangrijkste gitaristen van de wereld in de Gypsy Swing-traditie. Ondertussen verdiepte saxofonist, gitarist en zanger Koen De Cauter zich in een breed scala van genres. Koen was de laatste 20 jaar weer regelmatig met Fapy ‘op de baan’ en bleef ook veel met Rony werken in verschillende groepen en projecten. De ritmesectie bestaat uit twee zonen van Koen: Waso en Dajo die na meer dan een kwarteeuw op de planken een heel ervaren combo vormen.

Nu vormen de drie heren voor het eerst samen een groep: Old Friends – Old Songs. In deze formatie gaan ze op zoek naar de liederen uit hun jeugd die hen beïnvloedden en brengen deze op hun unieke en persoonlijke wijze: chanson, jazz, musette, Latin, … en zelf hier en daar een ‘hitje uit den tijd’. 

Tickets: http://www.uitbureau.be/voorstelling?VoorstellingId=5534

De Centrale | intercultureel centrum | Kraankindersstraat 2 – 9000 Gent

+32 (0)9 265 98 28 | decentrale@gent.be | www.decentrale.be | Ham 72 (glazen deur)

take down
the paywall
steun ons nu!