De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Knieval regering Leterme voor voetbalmiljonairs van de FIFA
Belgische voetbalbond, Wereldkampioenschap voetbal 2018 -

Knieval regering Leterme voor voetbalmiljonairs van de FIFA

woensdag 4 augustus 2010 23:37
Spread the love

 

“Vrijstellingen van btw, van belastingen, het verbieden van reclame in een bepaalde omgeving van voetbalstadions, het opleggen aan cafébazen wat ze mogen doen en wat ze niet mogen doen, het voorbehouden van rijstroken speciaal voor VIP’s zodanig dat de files nog meer gaan aangroeien.”
Senator Bert Anciaux (SP.A) en Kamerlid Jean-Marie Dedecker (LDD) zijn niet te spreken over de garanties die België en Nederland bieden aan de wereldvoetbalbond FIFA om kans te maken op de organisatie van het WK 2018. 

‘Het is onaanvaardbaar dat de Belgische regering BTW- en belastingvrijstelling garandeert voor de FIFA die de miljardenwinst van het evenement incasseert. De lasten zijn voor het organiserend land en de lusten voor de voetbalbobo’s,‘ zegt LDD-stichter Jean-Marie Dedecker. ‘De knieval van Leterme voor de almachtige bobo’s en de voetbalmiljonairs van de FIFA staat dan ook in schril contrast met zijn kneuterigheid voor de eigen atleten.’

In december beslist de FIFA wie het wereldkampioenschap van 2018 krijgt toegewezen. België en Nederland hebben zich samen kandidaat gesteld, net zoals ze dat in 2000 al deden toen ze samen het Europees Kampioenschap organiseerden.

Maar het zogenaamde ‘bidbook’, dat de toezeggingen en plannen opsomt, kan volgens Anciaux niet door de beugel omdat er een aantal zaken instaan die tegen de wet indruisen. Toch heeft de ontslagnemende regering Leterme de plannen al goedgekeurd. Anciaux wil dat de volgende regering die plannen herbekijkt.  Woordvoerder Francois Colin van het bidcomité zegt dat die voorwaarden niet afwijken van die ten tijde van Euro2000.

Volgens insiders maakt de kandidatuur van België en Nederland een goede kans, maar is Rusland de grootste kanshebber om het WK 2018 te organiseren.

Bron : Express.be

take down
the paywall
steun ons nu!