De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Klimaatactivisten protesteren bij Albert Heijn
Klimaatactie, Brasschaat, Roundup, Albert Heijn -

Klimaatactivisten protesteren bij Albert Heijn

woensdag 13 juli 2011 12:09
Spread the love

Een twintigtal klimaatactivisten voerde gisteren actie bij supermarkt Albert Heijn in Brasschaat. Ze deelden flyers uit en informeerden klanten over de herkomst van vlees, eieren en zuivel.

Volgens de activisten bestaat een groot deel van veevoeder uit genetisch gemodificeerde gifsoja uit Zuid-Amerika. Dat product wordt gebruikt voor het produceren van vlees- en zuivelproducten die bij supermarktketen Albert Heijn als «duurzaam» verkocht worden.

An Maeyens, een van de activisten, legt uit: «Voor de grootschalige productie van soja worden bosgebieden zoals de Amazone in Brazilië vernietigd. Grootschalige productie van soja in Zuid-Amerika voor export naar Europa is sociaal en ecologisch onverantwoord. En mensen hier weten niet dat die gifsoja voor ons vlees en zuivel gebruikt wordt.»

De actie in Brasschaat sluit aan bij de «Foute Soja actie-week» uitgeroepen door de Nederlandse milieu-organisatie A SEED. Tijdens deze week vinden acties plaats bij verschillende Albert Heijn supermarkten in Nederland en België.

Klimaatactivisten die deelnemen aan het Antwerpse klimaatactiekampbij het Sint-Annabos vatten post in Brasschaat. Via moederbedrijf Ahold maakt Albert Heijn deel uit van de ‘Ronde Tafel voor Verantwoorde Soja’.

«Albert Heijn beweert dat ze een duurzaam aankoopbeleid voert. Maar ook genetisch gemanipuleerde soja die bestand is tegen de zeerschadelijke onkruidverdelger Roundup krijgt van de Ronde Tafel het label ‘verantwoord’», zeggen de activisten.

Bron : HLN / Ademloos.be

take down
the paywall
steun ons nu!