De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Klimaatbetoging in Geraardsbergen op 24 mei. Bron: Climaxi vzw
Climaxi vzw

Klimaat-op-tocht: 24 mei klimaatbetoging in Geraardsbergen

zaterdag 18 mei 2019 02:20
Spread the love

Op vrijdag 24 mei organiseren Climaxi vzw en partners, in de flow van de Global Strike for Future, een tweede klimaatbetoging in Zuid-Oost-Vlaanderen. Deze keer doen we dat in Geraardsbergen.

Net als in andere steden willen wij in Geraardsbergen actie voeren voor een beter klimaat en politieke veranderingen die dat mogelijk maken.

Wij komen niet alleen op voor een klimaatwet, maar ook voor ecologische én sociale initiatieven die deze wet concreet moeten vorm geven: bijvoorbeeld een betonstop, beter openbaar vervoer in onze regio, verbetering van de publieke dienstverlening, méér bos, hernieuwbare energie in plaats van kernenergie en financiering daarvan door de sterkste schouders.

We komen samen aan het station van Geraardsbergen, om 18.30u. Voor wie met de trein komt, zijn er treinverbindingen heen en terug naar Zottegem, Ninove, Ronse, Oudenaarde, Brussel, Kortrijk en Gent.

Om 19u vertrekken we voor een tocht van ongeveer 4 km door het stadscentrum van Geraardsbergen, die eindigt op de Markt van Geraardsbergen. Bij begin en einde zijn er ook speeches van enkele initiatiefnemers en deelnemende organisaties. Het einde van de actie is voorzien rond 21u.

We hopen op een goede opkomst van mensen uit de regio, die hun bezorgdheid voor het klimaat willen duidelijk maken.
Door de betoging in Zuid-Oost-Vlaanderen om 19u te organiseren, kunnen mensen die niet naar de betogingen in de grote steden gaan, makkelijker deelnemen, zonder spijbelen of staken.

Een initiatief van:
vzw Climaxi

met medewerking van:
vzw ‘t Uilekot
ABVV Oost-Vlaanderen
Curieus Geraardsbergen
Hart boven Hard Geraardsbergen
JNM Ninove-Geraardsbergen
Voedselteams vzw
Oxfam Wereldwinkels Geraardsbergen
Rebus Openluchtsporthal vzw
DEN DOK BLIJFT
Fietscampagne vzw

Creative Commons

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!