De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Klimaat Actie Kamp 2010 zoekt  helpende handen !

Klimaat Actie Kamp 2010 zoekt helpende handen !

maandag 19 april 2010 13:31
Spread the love

Als vrijwilliger bij Klimaat Actie Kamp 2010, van 29 juli tot 4 augustus, doe ik via deze weg een oproep naar andere vrijwilligers om actief  mee te werken aan deze Klimaat Actie Kamp.

Het is voor mij de eerste keer dat ik  verschillende meetings bijgewoond heb als voorbereiding van deze Klimaat Actie Kamp.Het geeft me een goed gevoel om als vrijwilliger actief mee te werken aan zo ‘n project. . De groepssfeer  is fantastisch. We zijn nog op zoek naar helpende handen : om workshops te organiseren, fleyers te verspreiden, acties op poten te zetten, composttoiletten te bouwen, enz… m.a.w. alle hulp is welkom.

Uiteraard is iedereen van harte welkom die het goed voor heeft met het klimaat. Dit jaar gaan we er opnieuw voor, met een vernieuwde ploeg vrijwilligers.  We zouden het tof vinden je te mogen verwelkomen als vrijwilliger. Het tweede Belgische klimaatactiekamp vindt plaats van 29 juli tot 4 augustus, op een nog nader te bepalen locatie.

Afgelopen zomer vond in de haven van Antwerpen het eerste Belgisch-Nederlandse Klimaatactiekamp plaats.  Meer dan 400 activisten kwamen er samen voor een week vol actie, workshops, debat en ontmoeting.  We voerden actie tegen de Lange Wapper, de kerncentrale van Doel en de vleesindustrie.  We slaagden erin gedurende één dag de belangrijkste steenkooloverslag van de Antwerpse haven stil te leggen.  Het kamp was zelfgeorganiseerd en zoveel als mogelijk koolstofneutraal.

In december betoogden een kleine 100.000 mensen in Kopenhagen om een sociaal rechtvaardige en effectieve klimaatpolitiek te eisen.  Duizenden activisten trachtten tijdens de Reclaim Power actie in de conferentieruimte te geraken om een andere agenda op tafel te leggen.  Hun boodschap : system change, not climate change!  Emissiehandel, kernenergie en andere marktgerichte maatregelen zijn geen oplossing.  De internationale beweging voor klimaatrechtvaardigheid kende in Kopenhagen een hoogtepunt.  Hoogtijd om ze ook in België verder uit te bouwen. 

U kan ons daar bij helpen.

Luc Schrijvers

Vrijwilliger Klimaat Actie Kamp

Bron : fleyer  Klimaat Actie Kamp

http://www.klimaatactiekamp.be

Contacteer ons : info@klimaatactiekamp.be

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!