De community ruimte is een vrije online ruimte (blog) waar vrijwilligers en organisaties hun opinies kunnen publiceren. De standpunten vermeld in deze community reflecteren niet noodzakelijk de redactionele lijn van DeWereldMorgen.be. De verantwoordelijkheid over de inhoud ligt bij de auteur.

Kleine veranderingen,  grote gevolgen

Kleine veranderingen, grote gevolgen

zondag 2 juni 2013 22:48
Spread the love

Kacheltjes

Sinds veel mensen hen een kacheltje hebben aangeschaft omdat gas, electriciteit en mazout alsmaar duurder worden, zie je meer en meer bomen in onze streken verdwijnen. 

Daarentegen kan men ook aan duurzaam bosbeheer doen met knotbomen en hakhout en kan men opteren voor een zuinige kachel.

Electrabel’s “groene” stroom

Electrabel laat voor haar “groene stroom” (waar milieubewuste mensen door verleid worden), bomen uit oeroude wouden kappen om ze vervolgens bij ons in een centrale op te branden. Het woordje ‘groen’ wordt veel te vaak misbruikt. Op de website van Greenpeace kan je snel controleren hoe groen jouw leverancier echt is.

Schrijfpapier

Gerecycleerd schrijfpapier is voor veel mensen te duur, onbelangrijk of niet aantrekkelijk genoeg. Terwijl dit papier even goed is en dikwijls maar enkele centen duurder.

Wc-papier

Wc-papier in een gerecycleerde versie is tegenwoordig wel zacht voor de billen! Hoera!

Flyers

Festivals en feesten worden in 2013 (het jaar waarin de ontbossing een echt dieptepunt meemaakt) nog steeds massaal aangekondigt met flyers. Flyers waarvan er voor elk evenement dikwijls enkele honderden geen enkele bestemming vinden en eindigen bij papier & karton of in een doos op zolder. Het internet is nochtans de manier om snel veel mensen te bereiken.

Nog iemand een servetje?

Ga je een broodje eten of een soepje drinken, gelijk wat je bestelt… servetjes genoeg om een groot gezin een week lang snotvrij te houden krijg je erbij, gratis en voor niks. Mag het wat minder zijn?

Veggie

Dat we het Regenwoud kunnen sparen door zoveel mogelijk vleesloos te eten, weet iedereen ondertussen wel al. Met kruiden en vrolijke kleuren maak je van elke vegetarische schotel een feest!

Wilt ge een zakske?

En wat met al die plastic zakjes, ze komen terecht in de magen van dieren en ondermijnen zo hun overlevingskansen. Er zijn al landen waar het plastic zakje verboden is, van mij zou dat hier ook mogen. Hoogdringend.

“Bio” brandstoffen??

En waarom zijn biobrandstoffen nog niet afgeschaft? Het is niet bio, maar door dit voorvoegsel ontstaat er natuurlijk verwarring. Van één tankbeurt kan iemand een heel jaar eten. Eten dat dient als brandstof is zo fout. De 2de generatie bio-brandstoffen zou beter zijn en afkomstig van groente-afval e.d., maar mijn geloof in bio-brandstoffen is helemaal verdwenen…

take down
the paywall
steun ons nu!